Wednesday, April 24, 2024

Companiile de stat si regiile autonome vor fi obligate sa verse la buget 90% din profitul net pe 2016

Must Read

Societățile naționale, companiile naționale, societățile cu capital integral sau majoritar de stat precum și regiile autonome vor fi obligate să transfere la bugetul de stat cel puțin 90% din profitul net realizat anul trecut.

Guvernul Grindeanu are în vedere mandatarea reprezentanților statului în Adunarea generală a acționarilor sau în Consiliul de administrație, după caz, la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2016 sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat.

Măsura majorării cotei de profit vărsate la buget de către companiile de stat a fost avută în vedere și de Guvernul Cioloș, cu majorarea cotei respective de la 50% la 75% pentru anul 2015.

Executivul anterior a argumentat necesitatea majorării cotei de profit transferate la buget de către companiile de stat în vederea susținerii majorării salariilor pentru bugetari.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x