<<-- Vezi aici magazinele online recomandate de noi de unde puteti sa sa cumparati cu incredere -->>
flanco tinar depurtat mycloset emag emag fashionup

Companiile de stat si regiile autonome vor fi obligate sa verse la buget 90% din profitul net pe 2016

Societățile naționale, companiile naționale, societățile cu capital integral sau majoritar de stat precum și regiile autonome vor fi obligate să transfere la bugetul de stat cel puțin 90% din profitul net realizat anul trecut.

Guvernul Grindeanu are în vedere mandatarea reprezentanților statului în Adunarea generală a acționarilor sau în Consiliul de administrație, după caz, la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2016 sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat.

Măsura majorării cotei de profit vărsate la buget de către companiile de stat a fost avută în vedere și de Guvernul Cioloș, cu majorarea cotei respective de la 50% la 75% pentru anul 2015.

Executivul anterior a argumentat necesitatea majorării cotei de profit transferate la buget de către companiile de stat în vederea susținerii majorării salariilor pentru bugetari.
Related Posts


Certificat WebziareziareStiri Revista Presei