Tuesday, March 19, 2024

Lufthansa a pierdut titlul de cel mai mare operator aerian european dupa numarul de pasageri. Primul loc, preluat de un low-cost

Must Read

Compania germană Lufthansa a pierdut, anul trecut, titlul de cel mai mare operator aerian european în funcție de numărul de pasageri, în favoarea operatorului low-cost irlandez Ryanair, informează Reuters.

Lufthansa a anunțat, marți, că a transportat, anul trecut, 109,7 milioane de pasageri, cu aproape 2% mai mulți decât în 2015. Totuși, Ryanair a reușit, cu ajutor prețurilor mici, să atragă 117 milioane de pasageri, cu 15% mai mulți decât în 2015.

Operatorii cu discount atrag tot mai mulți pasageri, în pofida creșterii econimce moderate la nivel european și a îngrijorărilor legate de terorism.

Spre exemplu, operator ungar low-cost Wizz Air a transportat 23 de milioane de pasageri, cu 19% mai mulți decât în 2015. Wizz Air este liderul pieței de transport aerian de pasageri în România. Pe plan local, compania a transportat peste 5,5 milioane de pasageri în 2016, o creștere de 23% față de anul precedent.

- Advertisement -

Lufthansa, Air France-KLM și IAG, proprietarul British Airways, au răspuns prin înființarea propriilor divizii low-cost, dar au întâmpinat probleme din cauza opoziției angajaților față de reducerea costurilor.

Grevele piloților au costat Lufthansa 222 de milioane de euro în 2014 și 231 de milioane de euro în 2015, potrivit Institutului IW pentru Cercetări Economice din Koln.

Totuși, Air France-KLM, IAG și Lufthansa rămân principalii trei operatori aerieni din Europa în funcție de trafic, care măsoară numărul de pasageri multiplicat cu distanța parcursă.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x