Friday, March 29, 2024

Administratorii hotelului Sinaia cumpara hotelul Rina Vista din Poiana Brasov, cu 2,7 milioane euro

Must Read

Hotelul Rina Vista din Poiana Brașov, deținut de o firmă cu acționari israelieni intrată în faliment din cauza datoriilor către bănci și care nu a putut fi vândut nici după un an, va fi preluat de societatea Sinaia, care administrează hotelul cu același nume din stațiunea Sinaia și care este însă condusă de aceeași persoană care figurează ca administrator și la firma în faliment, israelianul Marian Schwartz.

Tranzacția de preluare a hotelului va fi efectuată în schimbul a 2,7 milioane de euro, bani pentru care Sinaia S.A. va contracta un credit pe 10 ani, în cuantum de 2,9 milioane de euro, de la BRD.

Președintele Consiliului de Administrație al Sinaia S.A. Marian Schwartz, a fost mandatat să semneze documentele. Conform termene.ro, Marian Schwartz este însă și administrator la firma care vinde hotelul, Amrom Conimpex, aflată în faliment.

Sinaia S.A. operează și hotelul Sinaia din centrul stațiunii montane cu același nume. Hotelul Rina Vista, ca și hotelul Rina Tirol, nu au putut fi vândute deși lichidatorul judiciar a încercat în timp diferite variante, precum închirierea sau reducerea prețului de vânzare.

- Advertisement -

Activele au fost ofertate pentru prima dată în noiembrie anul trecut, cu 3,1 milioane de euro hotelul Rina Vista și cu 2,1 milioane euro hotelul Rina Tirol. Ulterior, prețul de vânzare a fost redus la 2,4 milioane euro pentru Rina Vista, în schimb pentru Rina Tirol a fost ridicat la 2,5 milioane euro.

Cele două hoteluri au fost obiectul unei alte tranzacții între două firme cu acționariat israelian, fiind cedate, în 2008, de firma Savion Hotel către Amrom Conimpex. La acel moment, cumpărătorul anunța că va investi 8 milioane de euro în modernizarea acestora.

La scurt timp, însă, după acest anunț a venit criza financiară, iar compania a început să aibă dificultăți financiare, intrând în insolvență în 2012 din cauza datoriilor inclusiv către Banca Națională a Greciei, iar anul trecut a intrat în faliment.

După o tentativă eșuată a lichidatorului de vânzare și după ce nici varianta de a le închiria nu a funcționat, cele două hoteluri au fost închise, în primăvara acestui an.

Hotelul Rina Vista are 106 camere pe 5 etaje, în suprafață desfășurată de 6.240 metri pătrați, cu un teren de 5.914 metri pătrați, fiind clasificat la 3 stele.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x