Thursday, March 28, 2024

Exporturile au sustinut cresterea afacerilor Teraplast in 2016

Must Read

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale de construcții, a obținut în 2016 o creștere cu 1,35% a veniturilor consolidate, la 398,8 milioane lei, și cu 14,39% a profitului net, la 40,3 milioane lei, chiar dacă segmentul de infrastructură a intrat în blocaj începând cu trimestrul trei al anului, arată compania. Evoluția a fost sustinută in principal de creșterea exporturilor cu peste 38%.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel (noua denumire a Plastsistem din ianuarie 2017), TeraGlass, Teraplast Logistic și Politub.

“În ciuda condițiilor dificile din piata, parcursul Grupului Teraplast a fost unul bun. Cifra de afaceri este în creștere și la fel sunt și indicatorii de profitabilitate. Mai mult decât atât am reușit să diminuăm valoarea împrumuturilor, în paralel cu creșterea disponibilităților din conturi. Suntem un Grup stabil din punct de vedere financiar, așezat pe baze solide, cu un portofoliu de produse extrem de complex”, a declarat Mircea Hotoleanu, director general Teraplast.

El spune că evoluția din 2016 ar fi putut să fie chiar mai bună daca segmentul de infrastructură nu ar fi intrat in blocaj din iulie.

- Advertisement -

”În noua axa de finanțare 2014-2020 infrastructura de mediu (apa si apa uzata) beneficiază de finanțări nerambursabile de 6,32 mld euro. Cu toate acestea la 2 ani de la lansarea noii axe de finanțare niciunul din cele 43 de proiecte noi de infrastructură de mediu nu este în etapa de semnare a contractelor de lucrări, majoritatea fiind cel mult in faza de proiectare. Am reusit să contracarăm scăderile din infrastructură prin creșterea livrărilor la export, strategie pe care o vom aborda si in perioada următoare. Pentru 2017 ne propunem ca exporturile să evolueze ca pondere in cifra de afaceri a Grupului Teraplast”, mai spune Hotoleanu.

Grupul Teraplast exporta in Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia sau Belgia. Grupul Teraplast a realizat în 2016 investiții totale in valoare de peste 13,77 milioane lei în echipamente, IT, SDV-uri, construcții și auto.

Cel mai mare acționar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu o participație de 46,77%.

Facilitățile de producție ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafață de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistrita. În perioada 2007-2014, grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x