Friday, March 29, 2024

Guvernul Grindeanu reduce cu peste 80% fondurile pentru biserici

Must Read

Guvernul condus de Sorin Grindeanu taie masiv fondurile pentru biserici. Potrivit proiectului de buget pentru 2017, bisericile vor primi cu 83% mai puțini bani față de 2016, scrie Profit.ro.

Mai exact, unitățile de cult vor primi doar 20 de milioane de lei, față de 120 de milioane anul trecut. De precizat că alocarea ar putea crește pe parcursul anului, la rectificările bugetare.

De exemplu, în bugetul pe 2016 construit de fostul Guvern condus de Dacian Cioloș nu era prevăzut niciun leu pentru biserici, dar, ulterior, Executivul a alocat 120 de milioane de lei pentru biserici.

Prin urmare, scrie profit.ro, în proiectul de buget al Secretariatului de Stat pentru Culte pe 2017, elaborat de actualul Guvern PSD-ALDE, este prevăzută suma de 20 milioane lei pentru sprijinirea construirii și întreținerii lăcașelor de cult, cu peste 83% mai mică față de execuția preliminată pe 2016 (120 milioane lei).

- Advertisement -

Pe de altă parte, în proiectul de buget pe 2017 este prevăzută o majorare a contribuției statului la salarizarea personalului de cult, dar și a contribuției bugetului de stat la salariile personalului neclerical.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x