Friday, April 19, 2024

Vanzarile de medicamente ale producatorului Antibiotice Iasi au crescut cu doar 1% anul trecut

Must Read

Vânzările producătorului de medicamente Antibiotice Iași (ATB) au crescut cu 1,08% anul trecut, la 333 milioane lei (74 milioane euro), iar profitul net a avut o creștere de 11%, la 30 milioane lei (6,6 milioane euro), a anunțat compania.

În 2015, vânzările producătorului s-au situat la 330 milioane lei, iar profitul net la 27 milioane lei.

”În anul 2016, piața farmaceutică din România a fost influențată de frecvente modificări legislative și măsuri cu impact puternic asuora întregii industrii: scăderea consecutivă a prețurilor la medicamente din 2015 cu un impact puternic asupra întregului lanț producător/distribuitor/farmacie și spital/pacient, introducerea de noi molecule în lista de compensate și gratuite, printre care cele pentru tratamentul fără interferon al hepatitei virale C și al cirozei hepatice, creșterea taxei clawback de la 12,6% în trimestrul patru din 2015 la 18,9% la finalul anului trecut”, precizează raportul.

În acest context, Antibiotice arată că vânzările din farmacii și spitale au crescut cu 4,4% comparativ cu 2015, nivel superior celui înregistrat de piața farmaceutică de generice cu prescripție medicală și OTC.

- Advertisement -

În ceea ce privește exporturile, Antibiotice arată că politica companiei a fost de menținerea a poziției de lider mondial pe piața de Nistatină. Exporturile Antibiotice Iași se situează la 28-30% din cifra de afaceri, având ca principale piețe Asia, Europa, America de Nord, Rusia și CIS.

Antibiotice are peste 1.400 de angajați. Compania, controlată de stat prin Ministerul Sănătății (53%), este listată la Bursa de Valori București.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x