Friday, March 29, 2024

BVB vrea sa acorde un dividend de 0,92 lei/actiune din profitul pe 2016; Bursa vrea sa-si rascumpere 1,49% din capital, alocand in acest scop 4 milioane de lei, actiuni care vor fi date conducerii si salariatilor

Must Read

Nu mai puțin de 94% din profitul net al Bursei de Valori București va merge către acționari, nivelul dividendului brut fiind de 0,92028 lei/acțiune.

Operatorul de piață Bursa de Valori București (BVB) va distribui dividende în valoare de 7,06 milioane lei în contul profitului net de 7,50 milioane lei obținut anul trecut, potrivit convocatorului pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 12 aprilie.

Valoarea dividendului brut este de 0,92028 lei/acțiune. Calculată la nivel net și raportată la prețul închiderii de astăzi de 29,70 lei/acțiune, rezultă un randament al dividendului net de 2,94%.

Fuziunea cu Sibex pe ordinea de zi a AGEA

- Advertisement -

Pentru aceeași zi, a fost convocată și Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor unde pe ordinea de zi figurează un vot asupra fuziunii cu Sibex. După ce în primăvara anului trecut acționarii au aprobat de principiu fuziunea cu Sibex și au mandatat conducerea administrativă a societății pentru a negocia parametrii tranzacției, acum acționarii sunt chemați să-și spună punctul de vedere și asupra unui proiect propriu-zis, care a fost publicat pentru prima dată în cursul zilei de ieri.

Astfel, acționarii BVB vor trebui să se pronunțe dacă sunt sau nu de acord cu o fuziune în care raportul de schimb între acțiunile Bursei de șa București și a celei de la Sibiu să fie de 0,012. Acest reper a rezultat din raportul de evaluare independent care s stabilit valoarea de piață pentru BVB la 275,29 milioane lei, și pe cea a SIbex la 14,40 milioane lei.

Raportul este rezultatul evaluării care a stabilit valoarea de piață a Bursei de Valori București la 275,29 milioane lei (60,90 milioane euro), iar cea a Bursei de la Sibiu de 14,40 milioane lei (3,18 milioane euro). În cazul BVB, prețul avansat de evaluatorul independent de 35,8724 lei/acțiune, este cu 21,19% mai mare decât ultimul preț de piață de 29,60 lei/acțiune al închiderii ședinței de tranzacționare de ieri și care situează capitalizarea bursieră a operatorului de piață de la București la 227,15 milioane lei (50,25 milioane lei).

În urma fuziunii, BVB va emite un număr maxim de 401.401 acțiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare titlu având valoarea nominală de 10 lei, urmând ca valoarea capitalului social al BVB să fie majorată de la nivelul de 76,74 milioane lei la valoarea maximă de 80,75 milioane lei. În urma procesului, capitalul social al Bursei de Valori București va fi împărțit în maxim 8,07 milioane acțiuni. Acțiunile nou emise vor fi alocate acționarilor Sibex înregistrați la o dată care urmează să fie stabilită ulterior.

Răscumpărare de acțiuni BVB pentru alocarea către salariați

Tot în AGEA acționarilor li se solicită să aprobe un plan de răscumpărare de până la 114.285 de acțiuni, reprezentând 1,49% din capitalul social, titlurile dobândite urmând să fie alocate către salariații și directorii instituției.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x