Thursday, April 18, 2024

E stabilit de specialisti: Se cunoaste cea mai sanatoasa bautura din lume!

Must Read

Extrem de bogat în antixiodanti, ceaiul verde previne apariția anumitor tipuri de cancer, stimulează activitatea cerebrală și ajută la slăbit.

Ceaiul verde provenit din planta Camellia sinensis este considerat ca fiind una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume. Studiile au arătat că un consum zilnic poate avea efecte benefice asupra întregului organism.

„Ceaiul verde conține cofeina care stimulează activitatea cerebrală și are un ușor efect protector împotriva demenței, însă spre deosebire de cafea, ceaiul verde are efect anxiolitic, adica stimulează capacitatea de concentrare fără să provoace iritabilitate, anxietate. Se spune despre ceaiul verde că a fost introdus în alimentația chinezilor atunci când călugării au observat că, după consumul său, se pot concentra și medita mai bine”, a explicat Alice Popescu, medic primar medicină generală, cu competență în acupunctură, fitoterapie și homeopatie la Centrul Național de acupunctură și Homeopatie din București.

Beneficiile ceaiului verde sunt date de conținutul mare de flavonoizi, substanțe cu efect antioxidant, care protejează organismul împotriva stresului oxidativ.

- Advertisement -

„Mai multe studii au arătat că ceaiul verde poate preveni apariția mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, de prostată și colorectal. Efectul anti-cancerigen se datorează antioxidanților puternici pe care îi conține. Cum stresul oxidativ este una din cauzele îmbătrânirii și îmbolnăvirii, putem spune că ceaiul verde protejează împotriva cancerului și încetinește procesul de îmbătrânire”, a adăugat medicul Alice Popescu.

În plus, ceaiul verde are și efect anti-depresiv, deoarece stimulează producerea de dopamină care e implicată în starea de bine.

Pe lângă faptul că flavonoizii conținuți de ceaiul verde anihilează radicalii liberi, s-a descoperit că ei normalizează funcția endoteliului arterial prin stimularea oxidului nitric având efect de prevenire a maladiilor cardiovasculare, de normalizare a tensiunii arteriale (risc mai mic între 46% și 65%) și de prevenție a atacului vascular cerebral și a infarctului de miocard (risc mai mic cu 11%).

„S-a mai menționat și un efect de echilibrare al colesterolului și al trigliceridelor și un ușor efect protector față de riscul de diabet de tip 2″, a completat specialistul.

Ceaiul verde este folosit de foarte mult timp și în curele de slăbire deoarece crește rata metabolică și stimulează arderea grăsimilor. În plus, efectul diuretic ajută la eliminarea retenției de apă, una dintre cauzele creșterii în greutate.

Un alt beneficiu al ceaiului este acela că ajută la reducerea pungilor de sub ochi și a cearcănelor. Pliculețele de ceai verde folosite nu trebuie niciodată aruncate, ci aplicate pe suprafața ochilor, cofeina conținută ajutând la îndepartarea cearcănelor.

Ceaiul verde rece, aplicat pe față de două ori pe zi, ajută la hidratarea și tonifierea tenului.

Ceaiul verde nu este recomandat copiilor, nici persoanelor cu demență senilă sau cu boli psihice cu tendința de agresivitate. De asemenea, persoanele care au hipertensiune nu ar trebui să consume cantități mari de ceai verde.

Se recomandă a nu se bea după orele 17.00, deoarece poate provoca insomnie, dar se poate clăti gura cu el pentru prevenirea cariilor dentare și eliminarea bacteriilor.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x