Friday, April 19, 2024

Producatorul de cabluri electrice Iproeb Bistrita vrea sa dea dividende cu un randament de 7% pentru 2016

Must Read

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa (IPRU), listat pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO, propune un dividend brut de 0,0735 lei din profitul pe anul trecut, ceea ce echivalează cu un randament de 7% la preţul de ieri al unei acţiuni.

O acţiune IPRU se tranzacţiona ieri la 1,07 lei, preţ asemănător cu cel din şedinţa precedentă pe fondul unui rulaj de circa 1.000 de lei.

Randamentul se calculează ca raport între dividend şi preţul pe acţiune. „Consiliul de Administraţie propune Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor distribuirea de dividende cuvenite acţionarilor în valoare de 3,5 milioane lei”, se arată în convocatorul companiei pentru 11 aprilie.

Compania nu şi-a publicat rezultatele preliminare pe anul 2016 şi prin urmare nu se poate calcula rata de repartizare către plata dividendelor.

- Advertisement -

De la începutul anului acţiunile companiei cu 50 mil. lei capitalizare au urcat cu 11,5% pe fondul unui rulaj de 510.600 de lei. În ultimele 12 luni, avansul acţiunilor este de 47% în contextul unor tranzacţii cumulate de 2 mil. lei. Printre acţionarii Iproeb Bistriţa se numără Electromontaj (33,4%), în timp ce alţi acţionari figurează cu 66,6%.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x