Friday, March 29, 2024

Randament al dividendului de aproape 3% pentru SIF Banat Crisana

Must Read

SIF Banat Crișana a avansat două propuneri privind repartizarea câștigului net obținut anul trecut. Astfel, în prima variantă, va distribui 38% din profitul net sub formă de dividende, valoarea brută a repartiției câștigului fiind de 0,06 lei/acțiune, în timp ce o a doua propunere vizează încorporarea întregului câștig la capitolul „alte rezerve” pentru surse proprii de finanțare.

SIF Banat Crișana (SIF1) a realizat programe de răscumpărări din banii de pe bilanțuri, conducerea apreciind că acesta este cel mai efectiv mod de a micșora discount-ul de piață cu care se tranzacționează în raport cu activul net, dar societatea este mai prudentă în ceea ce privește acordarea de dividende.

În acest an, numai 38% din profitul net aferent exercițiului financiar din 2016 va merge sub formă de dividende, în timp ce o a doua propunere a Consiliului de Administrație vizează păstrarea întregului câștig în societate la capitolul „alte rezerve” pentru oportunități de investiții. În urmă cu un an, președintele CA al SIF Banat Crișana, Bogdan Drăgoi, spunea că managementul va viza să nu micșoreze societatea prin dezinvestiri urmate de returnări de cash după modelul Fondului Proprietatea (FP) sau chiar al unor exerciții financiare derulate de SIF-uri în ani din urmă.

Dividendul brut ar urma să fie de 0,06 lei/acțiune, conform convocatorului pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 20-21 aprilie publicat astăzi la închiderea ședinței de tranzacționare. Calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de la finele ultimei sesiuni de tranzacționare de la BVB, randamentul dividendului ar fi de 2,93%.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x