Tuesday, March 19, 2024

Pericolul se afla langa tine. Cum sa te feresti de vampirii energetici

Must Read

Te simți din ce în ce mai obosit, fără vlagă, iar dimineața de abia te poți da jos din pat. Poate că pui această moleșeală pe seama stresului sau a odihnei insuficiente, însă te-ai gândit vreodată că de vină pot fi chiar persoanele din jurul tău? Descoperă cine sunt vampirii energetici și cum te poți feri de ei!
Atunci când ne gândim la vampiri ne vin automat în minte acele imagini cu ființe supranaturale, cu dinți ascuțiți și care se hrănesc cu sângele persoanelor nevinovate. Spre deosebire de cei clasici, vampirii energetici, numiți și sociali, se „hrănesc“cu forța zilnică necesară concentrării, cu bunăvoința ta și astfel îți consumă energia în rezolvarea problemelor lor. Învață să-i recunoști și vei avea puterea „să le ții piept“.

Vampirul lipitoare

Este acea persoană din anturajul tău care se ține „ca scaiul”de tine. Are mereu necazuri și caută o persoană căreia să-i povestească prin ce greutăți trece. Dacă nu este în căutarea unei soluții, atunci vrea compasiunea ta, își dorește pe cineva care să-i poarte de grijă. Nu-ți oferă nimic la schimb, dar îți cere totul.

Vampirul victimizării

- Advertisement -

Are obiceiul de a stârni în jurul lui adevărate drame, în care el joacă mereu rolul victimei. Dă vina pe soartă pentru situația nefastă în care se află, dar nu permite niciodată să fie ajutat, dorind să stârnească mila celor din jurul lui. De îndată ce arăți că-ți pasă de el va avea grijă să fie mereu o victimă neajutorată în ochii tăi.

Vampirul aroganței

Acest tip de vampir se crede atotștiutor. Nu va sta niciodată să-ți asculte argumentele, deoarece el consideră că are întotdeauna dreptate. Vei încerca mereu să-i faci pe plac, dar niciodată nu va fi de ajuns, iar din acest motiv te vei simți secătuit de energie.

Vampirul binelui

Se ascunde în spatele acelor persoane care sunt gata să-ți sară în ajutor atunci când îți este greu. Este destul de greu de deosebit de oamenii care chiar țin la tine, dar dacă știi să-ți alegi prietenii, vei vedea repede care sunt oportuniștii și care adevărații binefăcători. În general, vampirul binelui își urmărește interesul atunci când îți face un serviciu.

Vampirul conflictelor

Așa cum reiese și din denumire, acest tip de vampir caută să genereze o ceartă între două sau mai multe persoane, el hrănindu-se din tensiunea rezultată. Merge pe principul dezbină și cucerește, iar în multe cazuri se va oferi să aplaneze problema, pentru ca de fapt să adâncească criza.

Vampirul greșelii

Este acea persoană care stă să-ți atragă atenția asupra și celei mai mici greșeli pe care o faci. În multe situații, chiar el este cel care creează mediul favorabil pentru a da greș. În realitate, teama de a eșua îl macină zi de zi și-și ascunde neputința punându-te pe tine într-o postură dificilă.

Vampirul invidiei

Face victime în rândul oamenilor care au realizări pe plan profesional și personal. Va încerca mereu să te convingă că tot succesul tău de până acum se datorează norocului și că nu ai avut vreun merit. Este nefericit și gelos pe cei din jurul lui.

Vampirul neputinței

Îl recunoști cu ușurință în rândul acelor persoane care-ți vor spune în permanență că nu o să reușești niciodată ceea ce ți-ai propus. Încearcă să te facă să-ți pierzi încrederea în tine și se va încărca cu energia ta când va vedea ca începi să pui sub semnul întrebării corectitudinea faptelor tale.

Cum să te protejezi

Te poți apăra de vampirii energetici dacă urmezi câțiva pași simpli. De îndată ce ți-ai dat seama cu ce tip de vampir te confrunți, este important să petreci cât mai puțin timp cu acea persoană. Nu încerca să-i reproșezi ceva, deoarece va fi aproape imposibil să cazi la pace cu ea, iar tot ce vei reuși este să-ți consumi și mai multă energie. Fii încrezător în forțele proprii și încearcă să pari mereu vesel, întrucât astfel vei descuraja persoanele care-ți vor răul. Poți încerca și exercițiile de respirație menite să te relaxeze și să te încarce de energie pozitivă. O altă alternativă sunt bijuteriile din cupru, din aventurin, chihlimbar sau cele din cristal de ochi de tigru, cunoscut și sub numele de merkaba, care au rolul să te protejeze împotriva atacului vampirilor energetici.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x