Thursday, March 28, 2024

DIGI intra la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti dupa ce compania a stabilit un record pentru bursa din Romania

Must Read

Actiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), important furnizor de servicii de telecomunicatii din Romania si Ungaria, au intrat la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe 16 mai 2017, in urma finalizarii cu succes a celei mai mari oferte publice initiale (IPO) derulata de o companie privata pe piata de capital romaneasca.

Pretul actiunilor in cadrul ofertei a fost de 40 lei / actiune. La acest pret, valoarea ofertei a fost de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

„Primul emitent din sectorul telecom vine la Bursa de Valori Bucuresti ca urmare a unei operatiuni de piata de succes. Faptul ca incep sa intre la bursa companii din sectoare economice tot mai diverse si dinamice arata gradul de diversificare si de modernizare al pietei de capital romanesti. Cu randamente de peste 16% in doar patru luni, Romania este piata care are una dintre cele mai mari cresteri din Europa in acest an,” a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

„Piata de capital din Romania stabileste noi recorduri si face pasi rapizi spre un nou statut, devenind astfel mai atractiva atat pentru companiile care vor sa se listeze, cat si pentru investitorii care vor sa-si diversifice portofoliul sau sa faca primul pas spre piata de capital. Suntem convinsi ca listarea DIGI va indemna si alte companii antreprenoriale sa urmeze acest model si sa se listeze la bursa pentru accesul la capitalul oferit de investitori atat de necesar dezvoltarii intr-un mediu economic extrem de competitiv la nivel local si international,” a spus Lucian Anghel, presedintele BVB.

- Advertisement -

„Listarea pe Bursa de Valori Bucuresti este un moment important pentru istoria companiei noastre si pentru planurile ambitioase de viitor. Oferta DIGI Communications a fost un succes fara precedent, fapt dovedit de interesul foarte ridicat atat pe transa de retail, cat si pe cea institutionala. Le multumim tuturor investitorilor pentru increderea acordata, atat celor care au fost alaturi de noi pana in acest moment, cat si celor care ni se alatura pe drumul pe care pornim astazi. Privim cu mare incredere catre viitor si promitem sa continuam sa fim un reper si un lider in inovatie in industria noastra,” a declarat Serghei Bulgac, CEO Digi.

Un numar de 23,91 milioane de actiuni au fost incluse in oferta DIGI, reprezentand 25,6% din numarul total de actiuni emise de societate. Citigroup Global Markets Limited si Deutsche Bank AG, London Branch au actionat in calitate de Coordonatori Globali Comuni si au intermediat oferta impreuna cu BT Capital Partners S.A., Raiffeisen Bank S.A., Société Générale S.A./BRD – Groupe Société Générale S.A. si Wood & Company Financial Services.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x