Friday, March 29, 2024

Conditii DURE impuse de GUVERN pentru soferii romani. Cei mai multi vor fi nevoiti sa dea din nou de permis. Acesta nu va mai fi pentru oricine

Must Read

Soferii care incalca in mod repetat regulile rutiere vor da din nou examenul scris daca vor sa-si recupereze permisul. Guvernul intentioneaza sa modifice legea ca sa-i educe pe soferi si sa reduca numarul accidentelor rutiere.

Va fi tot mai greu să obţii un permis de conducere în anii următori. Prima condiție, eliminatorie, e că nu vor mai deveni şoferi cei care nu au absolvit măcar 10 clase. Cei care vor sa obtina carnetul auto se vor putea inscrie la scoala numai daca au absolvit 10 clase, notează incont.stirileprotv.ro.

Toate acestea sunt stipulate in Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră, pe perioada 2016-2020, adoptata de Guvern pe 12 octombrie 2016,

Școlarizarea a fost și rămâne o problemă în România. Dacă în perioada comunistă obligația de a trimite copiii la școală era oarecum rezolvată, acum numărul celor care nu merg deloc la școală crește anual. Pe șosele rulează numeroși șoferi fără știință de carte, mulți de etnie romă, care și-au luat permisul de conducere în condiții dubioase.

- Advertisement -

Autoritățile vor ca șoferii care încalcă regulile de circulație in mod repetat sa fie obligați sa dea din nou examenul teoretic. Cine obține nota de trecere, primește permisul înapoi. Vorbim despre cazurile in care un conducător auto a încălcat de cel putin cinci ori legea pe durata unui an și a fost sancționat.

Mai mult de jumătate dintre cei care au permisul de conducere vor greși la întrebări din chestionare, pentru ca au uitat o parte din ce au învățat când au dat examen. Din păcate, in unele cazuri, soferii nu mai stiu nici reguli elementare. Prin impunerea acestui examen, polițiștii spera sa educe si sa obțină o scădere a numărului accidentelor.

Noua strategie de creșterea a siguranței rutiere prevede si ca șoferii prinși de mai multe ori băuți la volan sa faca teste medicale care sa stabilească daca sunt dependenți de alcool. Dupa ce se vindeca, ei isi pot primi permisul înapoi.

In ceea ce privește studiile celor care vor sa-si obțină permisul de conducere,  Guvernul  va impune finalizarea învățământului minim obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere. Potrivit noii Legi a Educatiei, învățământul general obligatoriu este de 10 clase si cuprinde învățământul primar si pe cel gimnazial. Obligația de a frecventa învățământul de 10 clase, la forma cu frecventa, încetează la vârsta de 18 ani.

In paralel, va fi introdus si „permisul provizoriu de conducere”, premergător obținerii permisului auto si valabil numai pe teritoriul României, cu anumite restricții pentru șoferi.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x