Tuesday, March 19, 2024

Preotul Cristian Pomohaci, înregistrat făcându-i avansuri sexuale unui minor

Must Read

Preotul Cristian Pomohaci, originar din Rebrişoara unde este şi cetăţean de onoare, dar cu parohie la Moşuni în judeţul Mureş, şi totodată vedetă de muzică populară, a fost înregistrat făcându-i avansuri sexuale unui minor. „Te iubesc! Te plătesc pentru sex!”. Scandalul uriaș din sânul Bisericii Ortodoxe Române a apărut după ce înregistrarea audio în care îi face avansuri sexuale unui minor a devenit publică.

Potrivit Pro TV, în discuțiile dintre ei, slujitorul Domnului se arată dispus să-i dea bani băiatului ca să întrețină relații intime cu el. Mai mult decât atât, îl roagă să-i prezinte și alți tineri.

Discuția revoltătoare dintre preot, în vârstă de 48 de ani, și băiat ar fi avut loc în mașina preotului cu numărul BN II SUS, din cauza căreia preotul a avut de-a face cu autorităţile.

Preot: Eu trebuie să zic, nu tu trebuie să zici! Că te iubesc!

- Advertisement -

Victima abuzului: E bine dacă mă iubiți…

Preot: Uite-te ce speriat e… Gândești că e o căprioară… Vai… Așa ești, da?…

Victima: Nu îs comod cu treburile astea!

Preot: Nici nu vreau să fii, că dacă ai fi, nu erai lângă mine!… În timp, o să fii obișnuit!

Pe de altă parte, cei doi nu ar fi la prima întâlnire.

Victima abuzului: Ce vreți să vă arăt?

Preot: Ce să îmi arăți? Păi, ciocanul…

Victima abuzului: Ciocanul? Eu știu… când să vi-l arăt? Vi-l arăt într-o zi!

Preot: Când?

Ca să își atingă scopul, slujitorul bisericii este dispus să plătească.

Preot: Dacă între noi o să fie, Flaviu, numai drag… de exemplu, facem sex, te plătesc pentru sex! Dacă între noi o să fie o relație de prietenie, atunci eu știu ce am de făcut, deci nu o să trebuiască să îmi ceri tu sau să trebuiască să mă cauți tu, că știu eu ce am de făcut pentru ține!

Victima abuzului: Eu știu că dumneavoastră vă plac bărbații, nu?

Preot: Îhî!

Mai mult decât atât, preotul îi reproșează că nu i-a prezentat alți tineri așa cum i-a cerut.

Victima abuzului: Aș avea unul și cred că a venit, nu e așa, nu arată neapărat așa frumos… nu arată așa bine că și mine…

Preot: Câți ani are?

Victima abuzului: Eu imediat fac 18, el are 24-25!

Ca să își atingă scopul, preotul încearcă să îl convingă pe băiat că atracția dintre ei este de natură divină.

Preot: Hai să îți spun ceva! Aș putea să am bărbați, să fie aici după mașină și o remorcuță încărcată, aș putea să am bărbați! Nu îmi trebuie! Dar, încă o dată, între mine și ține a fost ceva special! Parcă te-am așteptat din veșnicie!

Înregistrările audio au ajuns și la urechile superiorilor. Înalții prelați au convocat de urgență consistoriul pentru a vedea ce măsuri se impun și cel mai probabil vor decide să îl excludă pe preot din biserică.

Oliviu Botoi, purtător de cuvânt al Mitropoliei Alba Iulia: „Noi vom demara o anchetă internă. Este un aspect grav disciplinar și moral și vom lua măsuri. Acestea pot să ducă la excluderea lui din viață bisericească.”

Părintele a mai avut abateri disciplinare și chiar a fost sancționat.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Română: „Am luat la cunoștință cu siderare despre cele întâmplate. Dacă se va dovedi că e adevărat, părintele va fi exclus din preoție.”

Preotul cântăreț a fost de negăsit vineri. În schimb, impresara lui crede că la mijloc este vorba despre un șantaj. „Toată lumea îl șantajează, toată lumea are ceva de împărțit”, spune impresara.

Cel în cauză este preot în parohia Moşuni, din județul Mureș. Este divorțat și a înfiat 4 copii. Are o gopsodarie impresionată, unde lucrează și ucenicii săi. (Sursa: Pro TV)

În judeţul nostru, Pomohaci e invitat la numeroase zile ale comunelor şi chiar la Târgul Mare al Bistriţei.

Pe Facebook, fanii preotului îl consideră nevinovat:

„Iubiți frați întru Domnul! Să-i transmitem Părintelui Cristian Pomohaci multă putere și credință în Domnul, să treacă cu bine peste toate încercările. Trist este că IPS Irineu Bistriteanul a reacționat imediat, și a reacționat foarte urât, neștiind că acel video poate fii trucat foarte ușor, ”va spun ca era dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci”. Multă rugăciune în aceste zile!”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x