Tuesday, March 19, 2024

Metode de a ameliora arsurile la stomac

Must Read

Aciditatea gastrică provoacă stări de proastă dispoziţie, iar cantitatea de acid care se revarsă în stomac duce la apariţia iritaţiilor, inflamaţiilor şi a cicatricilor.

Ce simptome are aciditatea mărită de la stomac? 

Sunt destul de intense şi includ:

  • răguşeala;
  • arsuri;
  • iritaţie;
  • greaţă;
  • tuse;
  • respiraţie urât mirositoare;
  • simptome de astm;
  • erodarea smalţului dinţilor.

De altfel, cresc şi şansele de apariţie a cancerului esofagian.

Remedii naturiste pentru a trata aciditatea gastrică:

1. În fiecare dimineaţă beţi o cană de apă caldă cu suc proaspăt de lămâie. Această băutură se bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de a mânca. Organismul poate elibera în acest mod nivelurile de acid gastric. Este destul de sigur pentru oricine şi un mare ajutor digestiv.

- Advertisement -

2. Ceaiul de ghimbir. Ghimbirul ajută în rezolvarea multor probleme la stomac inclusiv calmarea arsurilor gastrice. Se recomanda a se consuma cu 20 de minute înainte de masă.

3. Consuamați o linguriţă de bicarbonat de sodiu amestecată într-o cană cu apă (pe jumătate). Ştim că nu este atât de gustoasă, dar este extrem de benefică pentru a trata arsurile stomacale.

4. Consumaţi migdale crude.

5. Diluaţi 2 linguriţe de oţet de mere cu apă. Acest tratament funcţionează şi este eficace. Beţi această compoziţie dimineaţa, înainte de masă, cu 10 minute.

6. Combinaţi corect alimentele (carbohidraţi cu amidon, proteine cu legume, etc). Mâncaţi multe salate, mămăligă, atunci când arsurile sunt din ce în ce mai intense.

7. Beţi iaurturi simple.

8. Nu dormiţi pe partea stângă.

9. O linguriţă de miere înainte de masă stimulează digestia şi contribuie la păstrarea florei saprofite de la nivelul stomacului.

10. Ceaiurile din frunze de zmeură, tătăneasă, merişor, rădăcină de obligeană reduc aciditatea gastrică. Acestea se prepară separat dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă şi se beau două-trei căni pe zi.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x