Thursday, March 28, 2024

5 sfaturi practice pentru a-ti proteja telefonul in anotimpul rece

Must Read

Fie ca vrem sau nu sa constientizam, iarna ne bate la usa. Poate ca tu te-ai echipat cu geaca si manusi, dar temperaturile scazute nu te afecteaza doar pe tine ci si pe companionul tau zilnic: ma refer la smartphone, desigur.

Cred ca stiai deja ca supraincalzirea poate avea efecte negative asupra functionarii telefonului tau, dar stiai ca si temperaturile scazute pot cauza diverse probleme? Fiind o investitie importanta, cred ca iti doresti sa iti mentii telefonul in siguranta.

Daca urmezi acesti pasi simpli, poti sa te asiguri ca smartphone-ul tau va fi langa tine si in primavara.

1. Utilizeaza o husa de protectie

- Advertisement -

Asa cum tu ai nevoie de o geaca pufoasa, asa si telefonul tau are nevoie de o husa care sa il protejeze de frig. Elementele din interior sunt mult mai fragile iarna si o husa adecvata actioneaza ca o bariera pentru a nu permite frigului sa le deterioreze. Gasesti o gama variata de huse AICI.

2. Protejeaza ecranul

Ecranul telefonului tau este mult mai sensibil si mai predispus sa se sparga atunci cand temperaturile sunt scazute. E important asadar sa il echipezi cu o folie de protectie tip sticla. Aceasta va proteja display-ul de fulgi si umezeala, ca sa nu mai spun ca daca o sa cazi si scapi telefonul pe gheata, o folie buna poate sa-i salveze viata. Gasesti folii AICI.

3. Mentine bateria incarcata

Un efect secundar comun al frigului este descarcarea mult mai rapida a bateriei. Aasadar, ar fi bine ca inainte sa iesi in frig, sa te asiguri ca bateria este incarcata complet. E util si sa ai la tine o baterie externa sau chiar o husa care are inclus un acumulator. Le gasesti pe toate AICI.

4. Tine telefonul intr-un loc protejat

Pentru a proteja cat mai mult telefonul atunci cand este frig, ar fi bine sa il tii intr-un loc cat mai ferit, cum ar fi un buzunar interior cat de aproape de corp. Caldura corpului tau va oferi o protectie foarte buna telefonului. Totusi, este foarte posibil ca smartphone-ul tau sa se inchida brusc si eventual pe display sa apara un mesaj care indica faptul ca telefonul nu mai functioneaza din cauza temperaturilor scazute. In acest caz, este important sa nu incerci sa il pornesti imediat. Acest lucru ar putea cauza probleme mult mai mari. Pune telefonul intr-un loc cald si asteapta ca acesta sa se incalzeasca inainte sa incerci sa il pornesti.

5. Nu il lasa in urma!

Daca ti-ai uitat telefonul in masina si nu ai chef sa cobori dupa el, sfatul meu ar fi sa o faci. Pentru ca expunerea indelungata la temperaturi scazute poate cauza daune iremediabile. Daca urmezi aceste sfaturi, smartphone-ul tau va trece cu bine de iarna si veti putea sa va bucurati impreuna si de zile insorite.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x