Thursday, March 28, 2024

Ghid de calatorie in Casablanca

Must Read

Casablanca nu este doar titlul unui film. Este, in egala masura, numele unui oras din Maroc. Capitala economica a tarii, acest oras cu fatete multiple a stiut sa isi pastreze traditiile si sa se modernizeze totodata. Care sunt principalele atractii ale orasului Casablanca? Iti spunem in cele ce urmeaza.

Moscheea Hassan II. Nu poti sa te afli intr-un sejur la Casablanca fara sa vizitezi moscheea Hassan II. Acest edificiu construit pe apa domina oceanul si seduce datorita minaretului sau inalt de 200m, inspirat din traditia arabo-andaluza. Acest monument nu impresioneaza doar din exterior, vizitarea sa nu face decat sa intareasca ideea ca esti dominat de piatra si de opera creata de numai putin de 12 500 de artizani. Culori, motive geometrice, un acoperis din lemn si cedru, fiecare detaliu in parte este gandit pentru a face din acest edificiu una din principalele atractii ale orasului.

Vechea Medina. Simbolul turismului in Casablanca, vechea Medina iti propune o plimbare relaxanta pe stradutele fermecatoare pentru a descoperi o piata orientala tipica. Este vorba despre un loc deosebit de animat care iti va oferi o imersiune totala in viata de zi cu zi a localnicilor din Casablanca, te va ajute sa iti faci o idee despre stilul de viata al acestora.

- Advertisement -

Morocco Mall. Casablanca inseamna si vizitarea unor locuri mai moderne precum Morocco Mall. Acest centru comercial din Casablana intins pe o suprafata de 25 000 de metri patrati a fost inaugurat in anul 2011. Un loc ce seduce datorita diversitatii oferite si este clasat in topul 5 al celor mai mari si mai moderne centre comerciale din lume. La Morocco Mall se gasesc de toate, de la haine la bijuterii, la restarante si locuri de distractie. Cinematograf, patinoar, Adventure Land sau acvariu, nimic nu pare sa lipseasca din acest mall.

Ain Diab este un cartier din Casablanca pe care se gaseste colina Anfa cu casele sale luxoase si parcurile cu numerosi copaci. Ain Diab adaposteste in egala masura o plaja situata la malul oceanului Atlantic. Daca esti in cautarea unei plaje in Casablanca, aceasta este ideala. Ai nevoie si de relaxare in timpul unui sejur la Casablanca, nu-i asa?

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x