Tuesday, March 19, 2024

Reduceri de Black Friday la Amazon

Must Read

Amazon este cel mai mare retailer online din lume, acesta având anul trecut venituri totale de 135,98 miliarde de dolari, în urcare cu 27,1% față de anul precedent.

Amazon se află pe poziția 26 în topul celor mai mari companii la nivel mondial, potrivit topului Fortune Global 500. Amazon a raportat pentru anul in curs un profit total de 2,37 miliarde de dolari, în urcare cu 297%.

Click aici pentru a accesa Amazon.com

Iata cateva reduceri interesante ce le gasiti pe Amazon:

  • Samsung Electronics UN65MU8000 65-Inch 4K Ultra HD Smart LED TV (2017 Model) / $1,297.99 FROM $2,199.99
  • Apple iPhone X, GSM Unlocked 5.8″, 256 GB – Space Gray by Apple / $1,571.99
  • Sony DSC-H300/BM – 20.1MP High Zoom Point and Shoot Camera 35x Zoom – Black (Certified Refurbished) by Sony / $154.95
  • HP Elitebook 8470p Laptop WEBCAM – Core i5 2.6ghz – 8GB DDR3 – 500GB HDD – DVDRW – Windows 10 64bit – (Certified Refurbished) by HP / $279.99
  • Dell Latitude 11-5175 Intel Core M5-6Y57 X2 1.1GHz 10.8″ Tablet, 4GB, 128GB, Gray, Win 10 Pro National Academic O/S (Certified Refurbished) by Dell / $299.00
  • Dell Latitude 11-5175 Intel Core M5-6Y57 X2 1.1GHz 10.8″

Citeste si: Cum să cumperi de pe Amazon de Black Friday

Iată ce vor românii să cumpere de Black Friday, potrivit unui studiu recent. Surpriză, pe locul întâi: electrocasnicele mici bat televizoarele și telefoanele mobile. Black Friday începe în majoritatea magazinelor din România în 17 noiembrie. Sunt magazine care vor avea reduceri şi în perioada 24-26 noiembrie, iar altele în intervalul 17 – 26 noiembrie. Magazinele au produse mai multe și mai intersante la reducere, au stocuri mai mari şi oferă super reduceri de preț. Astfel, doar de Black Friday găsești în magazine produsele tale preferate la reduceri de până la 70%.

Istoria tradiţiei de Black Friday începe din secolul al XIX-lea. Black Friday era ziua care încununa încheierea vacanţei de Ziua Recunoştinţei şi redeschiderea marilor magazine. Ulterior, a fost adoptată de marii comercianţi pentru a-şi lichida stocurile înainte de Crăciun.

- Advertisement -

Cum a apărut Black Friday în România

Black Friday a fost importat în România în anul 2011. Numărul românilor care au auzit de evenimentul anului în comerţul românesc a ajuns, în 2015, la 71% în rândul persoanelor din eşantionul evaluat. Cei mai fideli clienţi ai BF sunt bărbaţii şi tinerii (între 24 şi 34 de ani).

Click aici pentru a accesa Amazon.com

Cei de la eMAG au fost cei care au adus conceptul de Black Friday în România în 2011, împreună cu cei de la Flanco.ro. În acel an doar vânzările din Vinerea Neagră au adus 8 milioane de euro pentru eMAG, compania încheind anul 2011 cu venituri de 145 de milioane de euro. La primul Black Friday din Romania mediul online a fost blocat, acest eveniment fiind unul dintre principalele momente în care cumpărăturile online au cunoscut un adevărat spor de popularitate. De când a apărut Black Friday în România și până azi, nu mai puțin de 43 de lanțuri de magazine au ajuns să înceapă sezoane de reduceri considerabile.

Cum să nu-ți iei țeapă de Black Friday

Verifică atent modul în care este afişată reducerea pe site sau pe eticheta produsului. În cazul în care comanzi online, verifică, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când ai ales produsul.

Deschide coletul în prezenţa curierului şi, în caz că acesta nu corespunde, trimite-l înapoi. Ai grijă să menţionezi pe documentele de transport motivul refuzului. În cazul cumpărăturilor efectuate online, ai 14 zile calendaristice de la momentul primirii produsului în care poţi renunţa la achiziţie, fără a oferi vreun motiv şi fără costuri suplimentare. Utilizează cardul pentru a face plata. În unele situaţii, precum cazurile de fraudă, dacă ai plătit prin card, poţi utiliza procedura refuzului la plată pentru a-ţi recupera suma plătită – în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plăţii.

Procedura este simplă: dacă tranzacţia s-a decontat (adică apare pe extrasul de cont), o poţi contesta la bancă, iar banca va încerca recuperarea sumei de bani de la comerciant, prin intermediul băncii acestuia (operaţiune numită “refuz de plată”). Dacă ai făcut comanda online, comerciantul trebuie să-ţi livreze produsul în maximum 30 de zile sau mai puţin, dacă aţi căzut de acord asupra acestui aspect. Dacă termenul de livrare nu este respectat, puteţi stabili, de comun acord, o nouă dată de livrare. Dacă nici această dată nu este respectată, ai dreptul la rezoluţiunea sau rezilierea contractului.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x