Thursday, March 28, 2024

Cum sa deschizi un business in Statele Unite

Must Read

Să pornești un business într-un mediu de afaceri străin, cum ar fi în America, poate fi destul de obositor, indiferent de experiența pe care o ai. De cele mai multe ori, atunci când oamenii se gândesc să imigreze știu ceea ce își doresc, însă nu și cum să ajungă acolo.

„Ei se lovesc în permanență de legi, regulamente sau proceduri care se schimbă continuu și le fac mutarea mai dificilă. Acesta este motivul pentru care ai nevoie de un avocat competent și pe care să ți-l poți permite”, spune Andreea Dumitru, fondatoarea cabinetului de avocatura Dumitru & Associates PC din New York .

Se spune că atunci când unui pacient i se pune un diagnostic corect, acesta este pe jumătate vindecat. Același lucru se crede și despre aceia dintre noi, care atunci când vor să își deschidă businessuri peste hotare, apelează la specialiștii în imigrări. Asta pentru că șansele să reușești pe cont propiu într-un mediu străin sunt mult mai reduse. „America este un loc ideal pentru orice tip de afacere, iar sistemul de aici este pregătit pentru toți antreprenorii”, mărturisește avocata Andreea Dumitru.

Ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi un business în State: „Dacă ți-ai propus să îți deschizi o afacere în America, te ajută foarte mult să faci parte dintr-o țară care are tratate comerciale cu SUA. Și, în cazul în care ai deja un business în țara natală, îți va fi mai facil să faci unul și aici”, spune avocata.

- Advertisement -

Guvernul american, adaugă ea, înainte de a-ți da Viză, vrea să se convingă că ai fondurile necesare pentru a deschide firma aici. Și, mai ales, că instituția pe care ai gândit-o va genera suficienți bani, astfel încât să îți mai rămână și după ce vei acoperi cheltuielile aferente întreținerii companiei.

De altfel, businessul trebuie să aibă un impact economic pozitiv asupra economiei americane. Și, cu toate că în lege, pragul pentru a primi Viza E2, care se numește și viză de investitor, este de 40.000 de dolari, din experiență, Andreea spune că trebuie să fie de minim 100.000 de dolari.

Atunci când Consulatul decide dacă o aplicație merită să fie aprobată, se uită mai întâi la investiția în business, adaugă ea. Ulterior, la câte locuri de muncă creează, cât este de inovativ și dacă va contribui semnificativ la economie.

„Printre cele mai mari beneficii pe care le oferă Viza E2, se numără posibilitatea care I se dă titluarului firmei de a locui în SUA pe o perioadă determinată și de a-și aduce familia aici. Este vorba despre soț/soție și copii cu vârsta de până în 21 de ani, necăsătoriți, cărora li se dă dreptul de a lucra și studia în State”, explică antreprenoarea.

Totodată, investitorul principal își poate adduce și anagjații pe viza E2, în cazul în care aceștia dovedesc că au skilluri într-un domeniu care nu există în SUA. Potrivit declarațiilor sale, categoria de Viză E2 permite antreprenorilor străini să rămână în America atât timp cât întreprinderea lor funcționează.

„În urma șederii inițiale de până la doi ani, afaceristul trebuie să solicite prelungirea statutului în trepte de până la 2 ani. În același timp, businessul trebuie să producă venituri cât să sprijine atât titularul de viză E2, dar și familia acestuia. De asemenea, în cazul în care afacerea este încheiată, titularul vizei trebuie să se întoarcă în țara din care provine”, mai spune fondatoarea cabinetului de avocatură Dumitru & Associates PC.

„De asemenea, antreprenorii străini care investesc minim un million de dolari și au angajat cel puțin zece americani, pot obține Green Card-ul atât pentru propria persoană cât și pentru familiile lor”, continuă Andreea Dumitru.

În cazul în care un om de afaceri străin are un business în țara natală și și-a propus să deschidă o sucursală în America, pe Viza L1 Intercompany transferee își poate aduce în SUA și angajații.

Dumitru & Associates PC este o firmă de avocatură specializată în imigirări, înființarea trusturilor și serviciilor fiduciare, dreptul familiei, proprietăți imobiliare, afaceri, modă sau sporturi și divertisement. Compania, fondată de către românca Andreea Dumitru Pârcălăboiu în 2010 a avut venituri de peste jumătate de milion de dolari în 2016.

Andreea Dumitru, a cărei experienţă profesională include munca legală in-house în sectorul corporatist, locuiește în New York de aproape 20 de ani.

A absolvit Facultatea de Drept în România, iar programul de master în același domeniu l-a urmat în cadrul Cardozo Law School din New York. Are dreptul de a practica în New York şi este membră a asociaţiilor: Asociaţia Americană de Avocatură, Asociaţia de Avocatură din New York, Asociaţia de Avocatură din Queens, Asociaţia Americană a Avocaţilor de Imigraţie, membră a Consiliului Camerei de Comerţ Româno-Americane, filiala New York, şi a Asociaţiei Naţionale pentru Femei Profesioniste.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x