Tuesday, March 19, 2024

BACALAUREAT 2018. Astăzi începe sesiunea de toamnă

Must Read

BACALAUREAT 2018. Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe luni, 20 august, la probele sesiunii august – septembrie fiind aşteptaţi să participe peste 45.000 de candidaţi.

BACALAUREAT 2018. Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidaţi sunt din promoţia 2017 – 2018, iar 16.564 provin din promoţiile anterioare.

Sesiunea august – septembrie a examenului începe cu probele scrise, programate după următorul calendar: 20 august – Limba şi literatura română, 21 august – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

În zilele de 24 şi 27 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august. Totodată, în intervalul 29 – 30 august, are loc evaluarea competenţelor digitale, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august, scrie agerpres.ro.

- Advertisement -

BACALAUREAT 2018. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Potrivit MEN, accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

BACALAUREAT 2018. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

MEN anunţă că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x