Thursday, March 28, 2024

Care este cea mai săracă regiune a României?

Must Read

Aproximativ 40% dintre români suferă din cauza sărăciei. La nivel european, țara noastră și Bulgaria sunt pe primele locuri în ceea ce privește problemele din cauza sărăciei. Cei mai afectați sunt pensionarii pentru că au pensiile foarte mici. Cea mai săracă regiunea a României este cea de Nord-Est.

Oamenii au venituri foarte mici și abia reușesc să-și acopere nevoile de consum. Mulți dintre ei fac câte un credit de nevoi personale pentru a-și plăti anumite servicii medicale de calitate în cazul în care se îmbolnăvesc. O astfel de modalitate de finanțare este avantajoasă și le oferă posibilitatea de a obține banii necesari foarte repede. Mulți români nu au bani de tratamente stomatologice, de operații chirurgicale sau alte proceduri pe care trebuie neapărat să le facă pentru a-și restabili starea de sănătate.

Boala de care suferă unul din zece români este depresia. Potrivit statisticilor, mai mult de 2 milioane de români suferă de depresie. Se pare că foarte mulți dintre ei nici măcar nu-și dau seama că sunt bolnavi de depresie. Un procent mic din românii care știu de existența bolii fac tratament pentru a se vindeca. Din păcate stilul de viață foarte agitat și stresant pe care îl duc, îi fac pe români să se îmbolnăvească tot mai grav de această boală. Statisticile arată că 30% dintre copiii care nu au împlinit vârsta 17 ani suferă din cauza faptului că părinții lor nu au bani și din această cauză nu au șanse de a se dezvolta.

În România a scăzut natalitatea. Sunt foarte multe familii care nu vor să facă copii din cauza condițiilor grele de trai. Medicii spun că a scăzut și fertilitatea. Se pare că unul din patru cupluri nu reușesc să aibă o sarcină, deci își doresc acest lucru de cel puțin un an. La 11% dintre cupluri sunt probleme de fertilitate, ele încearcă să facă copii de o perioadă îndelungată de timp, ce depășește 5 ani și totuși nu au reușit până în prezent să obțină o sarcină. La unele cupluri problema este vârsta înaintată, faptul că au decis prea târziu să facă copii, au depășit vârsta de 40 de ani. Medicii spun că în mod normal o femeie ar trebui să facă copii când este tânără, până la vârsta de 30 de ani.

- Advertisement -

Principalele probleme de sănătate la femei sunt la uter, la trompele uterine, la ovare, dar pot fi și tulburări hormonale. La bărbați apar cauzuri de infertilitate din cauza poluării mediului, problemelor hormonale, impotenței, infecțiilor în organism, problemelor aparatului reproductiv, disfuncțiilor endocrine, stărilor depresive grave, bolilor cronice și altor probleme de sănătate.

Specialiștii au anunțat că populația țării va scădea foarte mult în următorii ani. Până în anul 2050 se va reduce la 15 milioane de locuitori. Foarte multe familii nu-și mai doresc copii, iar cei care nu au cu ce să-i crească fac mulți copii. Din păcate sunt multe familii care își abandonează copiii și pentru aceasta pun diverse motive. Au boli psihice grave, sunt alcoolici și consumatori de droguri, iar în final riscul la ei este mare să-și pună capăt zilelor. Copiii care sunt abandonați ajung să aibă tulburări psihice, de comportament, să sufere de depresie și chiar să ajungă la suicid.

În România sunt din ce în ce mai mulți șomeri. Datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt îngrijorătoare, arată clar că rata șomajului este de peste 10% în anumite județe. Unul din 10 români apți de muncă nu are loc de muncă. În județul Vaslui rata șomajului a ajuns la 10,19%. De asemenea, județul Mehedinți are 9 800 de șomeri. Județul Bacău are rata șomajului de 6,6 %, iar Doljul de 8,8%. Județul Teleorman are o rată a șomajului de 10,02%. În Iași rata șomajului este de 4%, iar Ilfovul are rata șomajului mică, de 0,6%.

Românii au salarii mici și din aceast motiv nu reușesc să-și închirieze un apartament, să plece în concediu măcar o dată pe an, să-și cumpere suficiente alimente, să-și cumpere haine noi, să-și facă anumite plăceri pentru că nu le ajung banii. Se plâng că banii se duc pe facturi și alimente, dar din păcate nu le mai rămân bani pentru alte cheltuieli suplimentare. Sunt mulți români care sunt săraci pentru că nu au de lucru, ori își ajută părinții care sunt bolnavi cu bani, ori au copiii la facultate și au cheltuieli mari cu aceștia, etc. Chiar și studenții spun că sunt săraci, foarte puțini dintre ei au burse, dar spun că nu le ajung, că banii sunt puțini.

Aproape un milion de români au pensii extrem de mici și iau un ajutor la pensie numit Indemnizație socială pentru pensionari. Peste 0,5 milioane de români iau alocație de susținerea familiei sau așa numitele ajutoare sociale. Potrivit Administrației Prezidențiale, noile prevederi ale Legii 416/2001 se referă le regulile privind acordarea ajutorului social. Acestea spun că persoanele care iau acum ajutor social dar refuză un loc de muncă (oferit de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă) pot pierde dreptul la ajutorul social.

Sunt români care nu-și permit să aibă un telefon mobil, care nu reușesc să-și plătească la timp chiria sau ratele la împrumuturi, care nu au mașină de spălat și nici televizor, care nu-și permit plata unei vacanțe timp de 10 zile o dată pe an, care nu au mașină, etc. Aceștia suferă de deprivare materială severă și deci din cauza sărăciei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x