Tuesday, March 19, 2024

„Fake news” – PSD se laudă că el mărește alocațiile copiilor, deși amendamentul a aparținut PNL și a fost votat de doar 3 PSD-iști

Must Read

PSD își asumă el dublarea alocațiilor copiilor, deși amendamentul la buget în acest sens a fost depus de PNL și a fost votat de doar 3 parlamentari social-democrați. Într-o postare pe Facebook, PSD susține că liberalii au avut o acțiune pur demagogică, indicând o sursă eronată de finanțare pentru această măsură.

„PSD va crește alocațiile pentru copii și va îndrepta lucrurile făcute prost de Opoziție. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii”, au arătat social-democrații, vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Parlamentul a votat, joi în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Sursa de finanțare pentru o astfel de majorare era prevăzută în excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale.

Ulterior, social-democrații au revenit asupra modificării, Liviu Dragnea precizând de la tribuna Parlamentului că sursa de finanțare precizată de liberalii nu este sustenabilă. Liderul PSD a adăugat că majorarea alocației pentru copii poate fi făcut doar prin mărirea deficitului bugetar.

Pentru a putea efectua această modificare la proiectul de buget, Comisia de buget a Camerei Deputaților a revenit asupra Legii privind plafoanele, majorând deficitului bugetar de la 2,55%, cât era inițiat, la 2,76%, pentru a putea asigura finanțarea creșterii alocației pentru copii.

- Advertisement -

Raportul suplimentar de admitere cu amendamente al Comisiei de buget a fost votat vineri dimineață de camera Camerei Deputaților. Ulterior va fi un plen reunit al Parlamentului, unde va fi dat votul final asupra proiectul de buget pentru 2019.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x