Friday, March 29, 2024

5 greșeli imobiliare care v-ar putea face să pierdeți bani

Must Read

La suprafață, investiția imobiliară pare forte ușoară. Venit pasiv, apreciere pe proprietate, beneficii fiscale și multe altele. Pare o investiție de vis, nu e așa ?

Dar realitatea vieții de proprietar nu este atât de frumoasă precum pare. Este munca grea. Este nevoie de timp, cercetare și studiu atent pentru a înțelege afacerea. Este mult mai ușor să pierzi bani pe proprietatea de închiriere decât să faci bani.

De fapt, oricine o poate face! Este nevoie doar de mișcări de scurtă durată în afaceri, experiențe din trecut și lăcomie și, daca nu sunteți atent ce faceți cu banii puteți pierde mii pe o proprietate de investiții. Desigur, nimeni nu își propune să piardă bani. Dar faptul că aveți câteva ghiduri despre ceea ce faceți vă ajută cu adevărat. 

Iată deci cele mai frecvente cinci greșeli pe care ar trebui să le evite oamenii atunci când intră în afacerile cu imobiliare.

1. Căutați o casă în locul unei proprietăți de investiții

- Advertisement -

Cumpărarea proprietății ca investitor imobiliar este diferită de a ieși și a alege o casă în care să locuiești. Găsirea celei mai mari, mai frumoase case de pe piață sau a celui mai superb lot vacant nu este obiectivul. Nu cauți o casă în care ai locui, cauți ceva pe care familia medie ar închiria-o.

Acest lucru funcționează și pe flipside. Ceva ca o casă condamnată ar putea părea perfectă pentru a fi stabilită ca proprietate de închiriere, dar amintiți-vă că structurile de genul acesta se pot transforma rapid în gropi de bani. Adesea necesită mult timp suplimentar, investiții și permise pe măsură ce trec prin procesul de remodelare. Proprietățile de investiții trebuie să poată fi închiriate cât mai curând posibil, să nu stea în repaus în așteptarea renovărilor.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

2. Te uiți prea mult la valoarea pe termen lung

Unul dintre avantajele investițiilor imobiliare, în general, este că proprietarii pot profita în mai multe moduri. În primul rând, sub formă de plăți lunare de chirie, dar din nou mai târziu, în aprecierea activului de bază.

Dar este o greșeală să îi pui prea multă greutate celor din urmă. Da, aprecierea este un bonus plăcut atunci când o proprietate este vândută, dar proprietățile de investiții ar trebui să plătească pentru ei înșiși lunar din prima zi. Dacă nu se poate, atunci nu este o proprietate de investiții.

Cert este că locuințele la prețuri ridicate și apartamentele de înaltă calitate nu se plătesc singure doar pentru că este dificil să găsești chiriași care sunt dispuși să plătească atât de mult chiria. În schimb, proprietarii inteligenți ar trebui să caute locuința medie într-un cartier mediu, deoarece va avea cea mai mare cerere, va închiria cel mai rapid și va plăti pentru sine imediat.

3. Investiția cu un partener

Da, există motive întemeiate pentru a intra într-o proprietate de închiriere cu o altă persoană. Uneori ai nevoie de un capital suplimentar pentru a închide afacerea și alteori vrei doar să răspândești riscul de pierdere. Dar, de regulă, cu excepția cazului în care partenerul tău este cineva cu care te-ai căsătorit legal, este o greșeală să intri într-un parteneriat de investiții.

Un alt mod bun de a pierde bani este să împrumutați de la membrii familiei pentru a începe activitatea de investiții. Dacă nu vă puteți permite o plată în avans pentru un împrumut, nu sunteți gata de investiții. Membrii familiei ar trebui să fie grupul dumneavoastră de sprijin, nu investitorii dumneavoastră înger.

Singurele parteneriate de investiții pe care le-am văzut care au reușit sunt cele care sunt foarte bine definite cu rolurile și responsabilitățile tuturor conturate strict. O afacere nu este un loc pentru ambiguitate.

4. Creșterea constantă a chiriilor

Mulți proprietari cred că prin creșterea continuă a chiriilor vor putea câștiga mai mulți bani, chiar dacă aceasta înseamnă o cifră de afaceri mai mare. Dar, de fapt, contrariul este adevărat. Gândiți-vă la toate costurile care duc la posturile vacante, de la reparații de reparații la actualizări, la marketing și multe altele. Toate aceste costuri pot depăși cu ușurință orice câștig mic în chirie mai mare. Tot ceea ce face să ridice chiria pe un chiriaș curent este să-i forțeze să ia în considerare ce altceva ar putea fi acolo și să le facă mai exigente.

Menținerea chiriilor la fel oferă chiriașului un stimulent pentru a rămâne și îi menține fericiți.

Cu cât stau mai mult, cu atât sunt mai mici întreținerea, deoarece vor fi mai puțin susceptibili să te sune pentru a remedia ceva de teama că vei crește chiria. Am proprietăți în care nu am ridicat chiria în 25 de ani și le tot scot din ele decât mi-aș fi ridicat chiria în fiecare an. Atâta timp cât pornești de la un preț echitabil, de piață, nu trebuie să-l crești constant pentru a câștiga bani.

5. Închiriezi doar persoanelor care vă plac

În experiența mea, emoția nu are loc în activitatea de închiriere. Este important să ne gândim mereu la cel mai rău caz: să fim obligați să evacueze un chiriaș. Lucrurile se întâmplă și uneori un proprietar trebuie să ia măsuri. Dar poți?

Mulți oameni cumpără o proprietate de investiții, având în vedere că primul lor chiriaș este prietenul sau fratele lor. Dar lucrurile se întâmplă tuturor și chiar cei mai buni dintre prieteni pot cădea în momente grele. Dintr-o dată, ceea ce a început ca o proprietate de investiții s-a transformat într-o situație dezordonată. Dacă închiriați pentru persoane cu care nu simțiți acest tip de atașament emoțional, este mult mai ușor să acționați atunci când este necesa

Toate cele spuse, investiția imobiliară nu este o știință a rachetelor. Trecând cu ochii deschiși și evitând unele dintre cele mai comune capcane ale proprietarilor novici, șansele dumneavoastră de succes vor crește exponențial.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x