Saturday, May 25, 2024

Telefoanele mobile vor ajunge la 20 de dolari

Must Read

Preturile telefoanelor mobile vor cunoaste o scadere importanta in urmatorii ani, ajungand la un nivel mediu de 20 de dolari in 2007, potrivit unor companii producatoare de semiconductoare, transmite Mediafax. Costurile telefoanelor mobile ar putea ajunge chiar la zece dolari, insa principalii producatori ezita sa utilizeze componente prea ieftine, de calitate inferioara.

“Reducerea calitatii nu este o alternativa, insa dotarea cu mai putine optiuni este o varianta viabila”, a declarat Horst Pratsch, membru in conducerea producatorului german de semiconductoare Infineon. Cererea pentru telefoane mobile cu preturi reduse a crescut in acest an, in principal pe pietele in curs de dezvoltare.

Infineon, precum si alte companii din domeniu, precum Philips, incearca sa integreze toate functiile de baza ale telefoanelor mobile intr-un singur semiconductor al carui pret sa fie de circa cinci dolari. In luna iulie, grupul german a informat ca de la inceputul anului viitor va incepe sa comercializeze o platforma pentru telefoane mobile care va integra mai putin de 100 de componente, fata de 150 in prezent.

Costul de productie se va plasa in jurul a 20 de dolari, fata de 35 de dolari in prezent. De asemenea, Philips estimeaza ca incepand cu 2008 va putea oferi componente al caror pret va permite producatorilor de aparate sa practice preturi unitare sub 15 dolari. Potrivit specialistilor, aproape doua miliarde de persoane detin telefoane mobile.

- Advertisement -

Sursa: Curierul National

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x