Tuesday, January 31, 2023

blog vs. ziar

Must Read

Antonio Eram, Radu Ionescu şi Lucian Boariu vin joi seară, la 21:30, în emisiunea “Oraşul virtual” de la CITY FM. Care este traducerea celor trei pe Internet? Boariu este Blogariu.blogspot.com. Antonio Eram este Weblog.ro. Radu Ionescu este chiar site-ul Raduionescu.ro. Ionut Paraschiv este gazda emisiunii. O nouă emisiune despre blog-uri.

Viaţa tradusă pe blog e palpitantă, cu încercări şi greutăţi (când accesul online devine dificil), cu pericole şi cumpene virtuale (când securitatea site-ului este ameninţată), cu delăsare (când computerul îşi pierde atractivitatea) şi provocare (când numărul de vizitatori creşte).

În urmă cu ceva timp aveam la dispoziţie doar jurnalele şi filele de jurnal publicate, în general, post mortem, la cererea scrisă a autorului sau în urma unor cercetări (literare). Am aflat de curând, despre cealaltă faţă a fostului preşedinte francez Francois Mitterand şi ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă Monica Lewinski şi-ar fi publicat un blog zilnic. Dacă vă plac cărţile intitulate “totul despre mine”, blogul se va înscrie cu siguranţă în lectura online preferată.

- Advertisement -

Viaţa virtuală este una paralelă şi nu viitoare, care urmează legilor scrise şi nescrise ale blogului. După succesul american, blog-urile au intrat în România virtuală pe calea www.weblog.ro. Tastată în browser de peste 20.000 de oameni care au ceva de spus, adresa weblog.ro reuneşte jurnale personale, eseuri, ştiri samd. Site-ul a cunoscut un rebranding şi va fi radiografiat pe 106.2 MHz în “Oraşul Virtual”.

Sunt disponibile tot mai multe motoare de căutare în bloguri, iar paginile scrise în urmă cu câteva minute pot fi găsite înainte de a se usca amprenta de pe tastatură cu http://www.technorati.com.

Detalii în emisiune, joi, 19 ianuarie, 21:30 – 23:00.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This