Tuesday, October 8, 2024

Topul celor mai sigure companii din Romania

Must Read

159 companii romanesti sunt partenerii ideali de afaceri, fiind cele mai sigure in ceea ce priveste riscul comercial, potrivit Topului realizat de catre Coface Romania, in colaborare cu Finmedia. Printre cele mai sigure companii se numara Metro Cash and Carry, Romtelecom, Energomontaj, ALRO Slatina, Comnord, Avi Top SA si Bau Profil.

Topul a fost realizat pe baza bilanturilor economico – financiare oficial inregistrate in luna decembrie a anului 2004.

Agentia de rating Coface a realizat pentru prima data Top Best Rating, adica primul Top de Performanta al companiilor romanesti cu risc comercial minim. Scopurile acestui top sunt cunoasterea companiilor premium, a afacerilor cu risc comercial minim din Romania si premierea celor mai sigure companii din Romania, cu probabilitate minima a aparitiei incapacitatii de plata pe parcursul unui an.

“Top-ul Best Rating este la prima editie, dar va fi realizat in fiecare an, cu scopul de a monitoriza evolutia riscului mediu pe sectoare de activitate.

- Advertisement -

El va cuprinde companiile de elita ale Romaniei, cele mai performante si sigure din fiecare sector, care reusesc sa faca performanta in mediul economic existent si care exceleaza printr-un comportament etic in afaceri ireprosabil din punct de vedere al comportamentului de plata si al managementului financiar”, a spus Cristian Ionescu, managing director al Coface Romania.

In realizarea topului nu au fost incluse regiile autonome, societatile nationale, societatile de intermediere financiara (banci, asiguratori, etc), companiile din domeniile energetic (producatorii de energie), sanatate, invatamant. Datele folosite pentru realizarea acestui Top au fost furnizate de catre Oficiul National al Registrului Comertului.

Topul cuprinde trei sectiuni si anume, trei tipuri de societati in functie de tipul de bilant depus. In cadrul fiecarei sectiuni exista 9 categorii, impartite pe activitati economice conform clasificarii CAEN, iar pentru fiecare categorie s-a stabilit un top 5. Cele noua categorii sunt urmatoarele:

– Agricultura
– Industria extractiva
– Industria prelucratoare
– Constructii
– Comert
– Hoteluri si restaurante
– Transporturi si telecomunicatii
– Tranzactii imobiliare, informatica, inchirieri si alte
activitati prestate intreprinderilor
– Alte servicii.

La sfarsitul anului 2005, totalul firmelor active era de 429.363. Dintre acestea, un numar de 125.077 aveau datorii la bugetul de stat, iar un numar de 166.208 inregistrau pierderi. La sfarsitul lui decembrie 2004, numarul firmelor care aveau atat pierderi cat si datorii la stat era de 44.799 societati.

Pe de alta parte, topul arata ca la data de 31 decembrie 2004, 71% dintre companii nu aveau datorii catre bugetul statului si 61% dintre acestea erau pe profit.

In ceea ce priveste companiile care au inregistrat profit si nu au avut datorii la buget, procentul se ridica la doar 43%, respectiv 182.877 companii, fata de un procent de 57% dintre firme care aveau si pierderi si datorii catre statul roman.

HotNews.ro, A.V., 26 ian 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidentiale! Șoșoacă nu mai poate candida și nu mai are nicio cale de atac

Curtea Constituțională a României (CCR) a transmis oficial că a invalidat candidatura reprezentantei SOS România, Diana Șoșoacă, la alegerile...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x