Tuesday, May 28, 2024

Gazeta Matematica in format digital aduce profesorii la calculator

Must Read

In numai cateva luni de la lansarea editiei electronice a Gazetei Matematice (1894-2004), compania SOFTWIN si Societatea de Stiinte Matematice (SSM) din Romania au reusit sa vanda peste 2.000 de colectii complete ale publicatiei.

Interesant este ca, aproximativ 150 din acestea au fost achizitionate de profesori care nu utilizasera anterior computerul. “Impreuna cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania, am dorit nu numai salvarea, ci si valorificarea pentru generatiile viitoare ale unui produs unic in lume. Editia electronica a Gazetei are in spate 110 ani de istorie matematica romaneasca de cel mai inalt nivel si contributia celor mai mari matematicieni romani ai ultimelor doua secole”, a precizat pentru cititorii OKey.ro Mariuca Talpes, directorul diviziei de software educational Intuitext a SOFTWIN.

Pana la sfarsitul anului, se estimeaza ca peste 11.000 de profesori si elevi vor beneficia direct de acest produs, considerat unic in lume prin valoarea continutului. Din iulie 2006, produsul va putea fi actualizat de pe Internet cu ultimele numere ale publicatiei si cu noi rezolvari ale problemelor existente.

Gazeta Matematică – Ediţie Electronică (1895-2004) este considerat de specialişti un produs unic în lume, prin valoarea conţinutului şi realizarea tehnică. Cuprinde colecţia integrală a gazetei, peste 80.000 de probleme şi articole matematice, echivalentul a circa 60.000 de pagini tipărite, mai mult decât 300 de culegeri reunite.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x