Thursday, March 28, 2024

Colectionarul de istorie – un best-seller international, la Editura Rao

Must Read

Dupa ce a tradus in limba romana romanul “Codul lui Da Vinci” de Dan Brown, Editura RAO pregateste un nou titlu de exceptie. Este vorba despre un thriller istoric american intitulat “Colectionarul de istorie” (Historian), de Elizabeth Kostova, ce-l are ca personaj pe Vlad Tepes.

Este un roman de debut pe care Editura Little Brown l-a achizitionat cu doua milioane de dolari. Ulterior, romanul s-a vandut in aproape un milion de exemplare doar in Statele Unite.

Intr-o noapte, scotocind prin biblioteca tatalui ei, o tinara de 16 ani face o descoperire stranie: un plic cu scrisori ingalbenite de vreme,adresate “dragului si nefericitului meu succesor”. Iar alaturi, o carte bizara, cu paginile complet albe, mai putin in mijloc, unde apare imaginea unui dragon insotitã de cuvintul “Drakulya”. Aceasta carte este cheia unui infricosator mister, saminta unei obsesii care a dus la moartea multor oameni. De-a lungul secolelor, generatii intregi de istorici si-au riscat reputatia si viata in incercarea de a dezlega aceasta enigma si de a descoperi adevarul despre Vlad al III-lea (Tepes), cirmuitor al Valahiei medievale si aparator al crestinatatii impotriva cotropirii otomane, a carui domnie a inspirat legenda lui Dracula.

Acum este rindul acestei tinere de a continua cercetarile, intr-o calatorie care ne va purta de la Amsterdam la Paris , Istanbul , apoi linga Bucuresti -la Manastirea Snagov -, in Ungaria si Bulgaria, pe urmele misterului care umbreste trecutul familiei sale si care se leaga indisolubil de un rau stravechi, nemuritor.

- Advertisement -

Aceasta carte nu este o poveste singeroasa cu vampiri, ci un thriller istoric remarcabil, care tine cititorul cu sufletul la gura pina la ultima pagina,imbinind faptele reale cu fictiunea, prezentul cu trecutul, povestirea la persoana intii cu fragmentele de jurnal, scrisori, documente. Colectionarul de istorie este un roman istoric si psihologic deopotriva, cu o scriitura literara rafinata. A fost publicat în 37 de tari, stirnind entuziasmul editorilor, criticilor si cititorilor, si e pe cale sa devina un bestseller mondial.

Cartea va fi disponibila din 25 martie!

www.raobooks.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x