Friday, March 24, 2023

Formula 1 ramane in formula completa

Must Read

Echipele “rebele” din Formula 1 (Renault, BMW, Mercedes, Honda si Toyota), reunite in cadrul asociatiei constructorilor (Grand Prix Manufacturers Association – GPMA) , au cedat luni ultimatumului Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) si au acceptat sa se inscrie pentru editia 2008 a Marelui Circ, informeaza “Gazzetta dello Sport”, citata de Rompres.

Cele cinci team-uri amenintasera anterior ca se vor retrage din Campionatul Mondial de Formula 1si vor forma propria competitie, in cazul in care nu vor ajunge la o intelegere pe tema drepturilor comerciale cu boss-ul F1, Bernie Ecclestone.

Echipele solicita o parte mai mare din venituri, un tratament egal intre toate gruparile participante la competitie si o mai mare transparenta in ceea ce priveste modul in care acest sport este condus.

“Mai sunt unele aspecte de clarificat si este inca prea devreme sa vorbim de un acord final”, a tinut sa precizeze, insa, un purtator de cuvant al GPMA, citat de Reuters.

- Advertisement -

FIA a avertizat, saptamana trecuta, cele cinci echipe ca trebuie sa se inscrie pana la finele acestei luni pentru sezonul 2008, cand expira actualul acord comercial, in caz contrar vor fi excluse de la viitoarele negocieri.

Tot luni, Federatia Internationala de Automobilism a anuntat ca s-a ajuns la un acord cu Renault, Ferrari si Cosworth pe tema tema regulamentului privind motoarele de Formula 1, care ar urma sa ramana nemodificat timp de cinci ani, incepand din 2008.

Onlinesport.ro, 28 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

500 km cu 6 kg de hidrogen: BMW scoate pe șosele mașinile cu hidrogen

BMW Group a prezentat primele automobile BMW iX5 Hydrogen, parte a unei flote-pilot care va fi utilizată la nivel...
- Advertisement -

More Articles Like This