Thursday, March 28, 2024

Incetarea activitatii companiei Rompetrol ar crea un cutremur pe bursa

Must Read

Dinu Patriciu a anuntat ca o eventuala incetare a activitatii grupului de companii Rompetrol ar afecta major bursa si piata de capital romaneasca.

“S-ar putea crea un cutremur echivalent cu cel din anii ’97-’98, cand Bursei i-au trebuit ani sa se refaca”, a precizat Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a spus ca acestea ar fi efectele daca abuzurile procurorilor in dosarul Rompetrol continua, iar ancheta de desfasoara intr-o maniera ilegala.

“Exista 30.000 de actionari ai Rompetrol, dar si cateva zeci de fonduri straine de investitii, care au avut curajul sa investeasca in Romania si care retrag banii de la bursa, nu numai de la Rompetrol, pentru ca au portofolii complexe”, a precizat Dinu Patriciu.

- Advertisement -

De asemenea, ar scadea si sansa de recuperare a obligatiunilor scadente in 2010, in valoare de 571 milioane euro, emise in favoarea statului roman, pentru care Rompetrol plateste anual dobanzi de 26 milioane de dolari.

Actiunile companiei Rompetrol Rafinare au fost suspendate miercuri de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Masura a fost luata dupa decizia Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie de a pune sub sechestru asigurator pe un numar de peste 5,46 miliarde de actiuni ale Rompetrol Rafinare, detinute de actionarul majoritar The Rompetrol Group N.V. (Olanda).

Companiei Rompetrol Rafinare anuntat ca instituirea sechestrului asigurator a fost efectuata fara ca procurorii sa fi instiintat societatea asupra semnificatiei acestei masuri ori asupra motivelor pentru care procurorii au dispus masura

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x