Tuesday, April 23, 2024

Luna martie aduce cresteri la Bursa

Must Read

Luna martie a venit cu cresteri la bursa, dupa o luna februarie modesta atat ca lichiditate cat si sub aspectul evolutiei cotatiilor, informeaza Prime Transaction. In total s-au derulat tranzactii in valoare de aproape 36 milioane RON, iar indicele BET-FI a crescut cel mai mult, cu 3,2%, depasind 50000 de puncte.

Indicii BET si BET-C au inchis la variatii negative, sub influenta nefasta a actiunilor Oltchim, revenite astazi in piata dupa o mai lunga perioada de absenta. Majoritatea actiunilor reprezentative de la bursa prin lichiditatea lor au inregistrat astazi cresteri ale cotatiilor, inca de la inceput au predominat ordinele de cumparare.

Sedinta de azi poate fi privita ca un revers al scaderilor din ultimele zile sau poate fi inceputul unei noi tendinte de crestere, zilele urmatoare urmand sa confirme una sau alta din cele doua variante. In total s-au derulat tranzactii in valoare de aproape 36 milioane RON, iar indicele BET-FI a crescut cel mai mult, cu 3,2%, depasind 50000 de puncte.

Cel mai tranzactionat emitent al sedintei a fost Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), cu un rulaj de 6,3 milioane RON. Dupa evolutia buna de ieri, cursul RRC a scazut astazi, de la un maxim de 0,1100 RON atins chiar dupa deschidere, la 0,1040 RON (-1,9%), atins in urma unor ordine mai mari de vanzare din ultimele minute ale sedintei prelungite.

- Advertisement -

Ca lichiditate, RRC s-a mentinut bine, deasupra mediei din februarie, in total fiind tranzactionate aproape 59 milioane actiuni. Segmentul petrolier a mers in general mai prost astazi, in afara de RRC – singurul titlu din primele zece mai lichide care a scazut – nici SNP nu a reusit o performanta foarte buna, inchizand la acelasi pret ca ieri, 0,6250 RON/actiune.

Oltchim Rm. Valcea (OLT) a revenit astazi in piata, dupa cateva saptamani de absenta. Conducerea societatii a solicitat suspendarea de la tranzactionare in data de 10 februarie, in vederea posibilitatii emiterii unui act normativ prin care sa se reglementeze litigiul cu actionarii ce au contestat majorarea capitalului social.

Daca in primele minute ale sedintei exista oarecare sustinere la cumparare, ce a permis ca deschiderea sa se faca la 0,4800 RON/actiune, ulterior aceasta s-a subtiat considerabil. Nu a trecut mult si cursul ajungea la un minim de 0,4510 RON, pentru ca ulterior sa se stabilizeze (in jur de 0,4600 lei noi) si sa inchida la 0,4590 RON (-8,2%).

Evolutie oarecum fireasca pentru actiunile OLT, avand in vedere ca litigiul cu minoritarii a ramas inca suspendat si ca aceste actiuni au absentat din piata in perioada de scadere din a doua jumatate a lunii februarie.

De la prima categorie, cel mai bine a evoluat Biofarm Bucuresti (BIO), emitent pe ale carui actiuni analiza fundamentala (a rezultatelor financiare) le recomanda ca cele mai subevaluate din sectorul farmaceutic. Pe volume mai mari, cursul a crescut in prima jumatate de ora la maximul de 0,69 RON/actiune, nivel la care a si inchis (+4,6%), pana la final neavand fluctuatii notabile.

Segmentul SIF a scazut cel mai mult in luna februarie, in medie cu circa 9%. Astazi insa a avut loc o revenire brusca si, tot ca medie, preturile au urcat cu circa 3%. Cel mai tranzactionat a fost SIF Moldova (SIF2), cu un rulaj de 3,7 milioane RON, in conditiile in care cursul a inchis sedinta la maximul de 2,47 RON/actiune (+3,4%).

PrimeTransaction, 01 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x