Saturday, February 4, 2023

Reusita medicala romaneasca: tumori gigant extirpate cu succes de medici botosaneni

Must Read

Chirurgii Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati ” au reusit ieri sa extirpe doua tumori ovariene ce cintaresc impreuna 5,5 kilograme. Tumorile au fost descoperite in urma unui consult de specialitate efectuat de Pachita D, de aproape 80 de ani, din Ungureni.

Femeia a aflat cu aceasta ocazie ca sufera de un cancer gastric asimptomatic si ca tumora primara a generat metastaze. Aceasta le-a povestit medicilor ca s-a hotarit sa vina la control abia cind nu s-a mai putut hrani, desi observase ca in ultimele luni abdomenul i-a crescut foarte mult. Ieri femeia a fost supusa unei interventii chirurgicale, prin care medicii au reusit sa ii extirpe cele doua tumori, interventia fiind cu atit mai dificila tinind cont de virsta pacientei.

“Cele doua tumori Krukenberg, metastaze ale cancerului gastric, erau aproape egale, localizate la ambele ovare. Pentru ca pacienta nu se putea alimenta, am realizat o anastomoza intre stomac si intestinul subtire, ocolind tumora primara, pentru ca pacienta sa isi poata reveni “, a declarat Mihail Hamburda, medic-sef al Sectiei de Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati “.

- Advertisement -

Acesta a precizat ca cele doua tumori sint cele mai mari extirpate in spital in ultimul timp, adaugind ca astfel de situatii sint posibile din cauza lipsei de educatie a botosanenilor, care nu vine la medic decit atunci cind starea lor este extrem de grava. Fragmente din cele doua tumori au fost trimise la laboratorul de anatomie patologica, care va stabili felul lor. Dupa ce isi va reveni, femeia va fi supusa unui tratament cu citostatice, iar medicii vor incerca sa rezolve si problema tumorii gastrice. (Lucian SIMINIUC)

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Rușii au cumpărat un număr record de lingouri de aur anul trecut

​Ruşii au cumpărat un număr record de lingouri de aur în 2022, arată datele publicate vineri de Ministerul de...
- Advertisement -

More Articles Like This