Thursday, May 23, 2024

Slobodan Milosevici, gasit mort in celula sa

Must Read

Fostul presedinte iugoslav, Slobodan Milosevici (64 ani) a murit in inchisoarea Tribunalului Penal International (TPI) de la Haga. Informatia a fost confirmata de avocatului lui Milosevici, care a precizat ca acesta a fost gasit mort in celula sa, la ora 10.00, ora locala.

TPI a deschis o ancheta pentru a afla cauzele mortii, iar primele indicii arata ca Milosevici era mort deja de cateva ore. In urmatoarele zile va fi efectuata o autopsie a corpului lui Slobodan Milosevici si va fi emis un raport toxicologic complet.

Intr-un comunicat de presa, oficialii TPI au precizat ca Milosevici a fost gasit mort in patul din celula, ca familia acestuia a fost deja anuntata, iar corpul lui va fi autopsiat.

Slobodan Milosevici era in custodia Tribunalului Penal International de cativa ani, fiind inculpat pentru genocid si crime de razboi intr-un proces inceput pe 12 februarie 2002. Desi impotriva sa au fost formulate 66 de capete de acuzare, Milosevici a preferat sa se reprezinte singur in tribunal.

- Advertisement -

Cu 10 zile in urma, TPI a refuzat sa aprobe cererea lui Milosevici de a fi trimis la tratament in Moscova. Fostul dictator suferea de hipertensiune arteriala si alte boli cardiace, care au dus de multe ori la amanarea procesului de la TPI. Autoritatile din Haga au considerat ca Milosevici poate avea parte de aceleasi tratamente medicale si in Olanda.

Slobodan Milosevici a fost presedinte timp de 13 ani si a fost acuzat de implicare in conflictele din Bosnia, Croatia si Kosovo. Nu a recunoscut niciodata autoritatea Tribunalului Penal International si s-a declarat nevinovat in toate capetele de acuzare. Daca ar fi fost gasit vinovat, ar fi fost condamnat la inchisoare pe viata.

HotNews.ro, B.B., 11 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x