Thursday, March 28, 2024

Viscol si apa pina la genunchi

Must Read

Ninsoarea si viscolul au facut haos in Romania. In urma precipitatilor din ultimele doua zile, estul tarii este ingropat in nameti iar vestul este inecat de ape. Meteorologii avertizeaza ca vremea isi va pastra aceleasi caracteristici toate saptamana.

Ninsorile abundente si vantul care a batut in unele zone cu peste 80 de km pe ora au paralizat traficul in Moldova si au lasat mai multe localitati izolate. Judetul Iasi este sub nameti. Nu mai putin de 24 de drumuri judetene sunt inchise dupa ce pe unele sosele zapada viscolita masoara doi metri. Utilajele de deszapezire au actionat greu din cauza viscolului.

In judetul Vaslui 50 de localitati sunt izolate, drumul judetean Lipovat-Bogdana este blocat si 25 de drumuri comunale sunt impracticabile, 11 sate au ramas fara energie electrica.

Elevii de la doua scoli rurale din Vrancea sunt nevoiti sa invete acasa, deoarece, din cauza vremii nefavorabile, unitatile de invatamant din Adreiasu de Sus si Gologanu sunt inchise. 50 de localitati nu au energie electrica si in 22 telefoanele fixe nu mai functioneaza.

- Advertisement -

In Suceava viscolul nu mai conteneste dar ninsoarea s-a oprit. Doua drumuri judetene sunt blocate, iar pe sapte drumuri judetene se circula doar pe un singur sens.

Si in Harghita viscolul pune in pericol traficul rutier. Echipele de deszapezire actioneaza pentru degajarea zonelor afectate.

In tara, 58 de scoli sunt inchise din cauza vremii nefavorabile, informeaza ministerul Educatiei.

Exista drumuri nationale cu circulatia intrerupta: DN 2F (Bacau – Vaslui), DN 67C (Novaci – Ranca), DN 73C (Curtea de Arges-Piatra), DN 7A (Brezoi – Obarsia Lotrului).

Compania Nationala de Cai Ferate anunta ca, din cauza ninsorii si a vantului foarte puternic, circulatia feroviara pe mai multe tronsoane de cale ferata aflate pe raza regionalelor Iasi, Galati si Constanta, se desfasoara cu restrictie de viteza.

Trenurile care ajung in Gara de Nord dinspre Buzau, Calarasi si Constanta au intarzieri de peste 100 de minute iar trenul intercity catre Galati a fost anulat.

In muntii Fagaras este pericol de avalanse. Salvamontistii sibieni avertizeaza turistii sa evite escaladele pe culmile Muntilor Fagaras, mai sus de zona Balea Lac.

Inundatii in jumatatea de est a tarii. Apele au acoperit judetele Mehedinti si Dolj. 150 de oameni si-au parasit, luni noaptea, casele si au dormit in scoli si gradinite.

Traficul rutier este imposibil pe 37 de drumuri judetene din Mehedinti, in urma inundatiilor din ultimele 24 de ore. 26 de poduri si podete sunt distruse de viitura. Cei mai afectati sunt locuitorii comunei Recea.

Si in Capitala circulatia este infernala, marti, din cauza zapezii topite, dupa 16 ore de lapovita si ninsoare. Se circula greu nu numai cu masina. Oamenii abia pot merge pe trotuar, din cauza apei adunate, dupa topirea zapezii.

Meteorologii avertizeaza ca vremea isi va pastra aceleasi caracteristici toate saptamana. Pentru aceasta primavara, hidrologii anunta ca riscul inundatiilor este mult mai mare decit anul trecut, iar autoritatile abia acum se apuca de reparatiile digurilor. Cea mai mare parte a digurilor afectate de inundatiile de anul trecut nu au fost inca refacute, desi Guvernul a alocat banii pentru ele.

HotNews.ro, C.N.A., 14 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x