Thursday, April 18, 2024

Al doilea mare producator de jocuri video din lume studiaza piata romaneasca

Must Read

In acesta saptamana, directorul diviziei Vivendi Universal Games pentru Europa de est, Gữnter Cohnan a vizitat Romania. Este pentru prima data cand al doilea mare distribuitor de jocuri video din lume, Vivendi Universal Games, face o vizita in tara noastra. Compania este celebra pentru distibutia de jocuri precum World of Warcraft, seria Warcraft, seria Diablo, Counter Strike.

Fanatic Gamer nu a ratat ocazia sa il intervieveze pentru a afla ce ne va aduce nou in anul 2006 unul dintre cei mai mari distribuitori de jocuri din lume.

Carmen Ivanov : Care sunt planurile Vivendi pentru Europa de Est in anul 2006?
Gữnter Cohnan: Pentru Vivendi este foarte clar ca zonele Europei de est reprezinta o piata foarte importanta pentru viitor. Aceasta piata are cea mai mare crestere din lume si speram ca in urmatorii ani sa o putem aduce la nivelul pietei din europa de vest.
Carmen Ivanov: Ce ne puteti spune despre jocurile pe care Vivendi le va lansa in 2006?
Gữnter Cohnan: Vom avea o multime de produse bazate pe licenta de film. Astfel vom incepe in viitorul apropiat cu Ice Age, care va fi urmat de alt produs, in octombrie, si anume Scarface, bazat pe filmul cu Al Pacino, urmat de Eragon care este bazat pe filmul si cartile Eragon.

Vom avea de asemenea Cezar 4, vom avea add-on-ul la World Of Warcraft, vom avea de asemenea si jocuri pentru consola PSP (Play Station Portable) cum ar fi Miami Vice, ce va fi produs exclusiv pentru PSP, vom avea si doua jocuri de strategie printre care pot numi Joined Taskforce, joc produs de o echipa din Ungaria, si inca un joc numit World Of Conflict care va avea o parte mai solida de joc online decat single player.
Carmen Ivanov: Cand se va lansa si mai ales cum se va numi noua rasa introdusa in expansion-ul de World of Warcraft?
Gữnter Cohnan: NU va pot da numele noii rase din World of Worcraft. Expansion-ul World of Worcraft: Burning Cruciade va aparea pe piata in luna octombrie anul acesta, desigur aceasta este data preliminara neputand sa o garantam 100%.

- Advertisement -

Expansion-ul World of Worcraft: Burning Cruciade va extinde jocul nu numai cu o noua rasa (pe langa oameni, orci, troli, taureni) a carui nume va fi dat publicitatii la E3 2006 (cea mai mare expozitie de jocuri din lume, care se desfasoara anual la Los Angeles) in luna mai. World of Worcraft: Burning Cruciade aduce noi teritorii si o multitudine de zone si evenimente inedite “in game”.

Imi pare rau, dar, din pacate, inca nu va pot spune mai multe neavand acceptul companiei Blizzard, producatorul jocului, sa fac acest lucru.
Carmen Ivanov: Cand va ajunge pe rafturile magazinelor jocul Ice Age?
Gữnter Cohnan: Jocul Ice Age, in care cu sigurnata va veti “intalni” cu personajele voastre preferate, se va lansa in prima saptanana din aprilie.
Carmen Ivanov: In ceea ce priveste titlul Caesar 4, cand va lansa Vivendi Universal Games jocul pe piata si ce va aduce nou, fata de precedentele titluri din serie?
Gữnter Cohnan: Jocul Caesar 4 va ajunge pe piata in luna octombrie 2006. Trebuie sa precizez ca am refacut complet tot jocul, deoarece Caesar 3 e un joc vechi de aproape 5 ani. Vom avea un motor grafic nou si impresionant. De asemenea, vom oferi o experienta de city builder mult imbunatatita si vom introduce o serie de personaje noi, care vor veni in ajutorul jucatorului.

Trebuie sa mentionez ca lumea in care se vor misca jucatorii va fi mult mai mare decat in cea din Caesar 3.
Carmen Ivanov: Pentru ca rata pirateriei este impresionanta in Romania (peste 90%) as vrea sa ne spuneti ce masuri va lua compania Vivendi pentru ca produsele proprii sa fie mai putin afecate de acest fenomen, si aici ne referim la masurile care vor viza tara noastra in special.

Gữnter Cohnan: In primul rand, pirateria este o problema pentru noi, deoarece piratii fura banii necesari pentru dezvoltarea de noi jocuri. De aceea lucram indeaprope cu oficialitatile pentru a limita si preveni importurile ilegale de software piratat, fie ca sunt distribuite prin internet sau direct in strada.

Astfel lucram cu BSA (Business Software Alliance) sa vanam piratii sa ii eliminam de pe piata software.
Strategia noastra pentru urmatorii 5 ani este sa incercam sa localizam jocurile pentru piata romaneasca. Pentru aceasta insa va fi nevoie ca piata sa atinga un anumit prag. Pentru a va face o idee mai buna, costurile de localizare pentru un joc sunt intre 10.000 de euro si 50.000 de euro.

Atat timp cat in Romania se avnd 2-3.000 de bucati dintr-un joc, acest lucru este irealizabil si neprofitabil.
Dupa ce jocurile vor fi adaptate pietei romanesti acestea vor deveni mai usor de utilizat pentru jucatori, dar pana atunci este nevoie sa eliminam pe cat posibil pirateria si sa crestem substantial vanzarile de jocuri originale in Romania.
Carmen Ivanov: Si acum…Diablo 3. Cand va fi finalizat acest proiect si daca va fi finalizat, intrebarea este va putea fi jucat doar online sau va exista si varianta single player?
Gữnter Cohnan: Din pacate nu va pot spune absolut nimic despre Diablo 3. Nu am nici o idee cand va aparea, cum va arata sau ce va contine. Imi pare foarte rau.
Carmen Ivanov: Ne puteti spune insa daca este in productie acest joc?
Gữnter Cohnan: Din cate stiu eu, jocul Diablo 3 nu este in productie. Acest tip de informatie este strict interioara Blizzard si de aceea nu o pot face publica in momentul de fata. Decizia de a da publicitatii informatii despre Diablo 3 apartine strict companiei Blizzard. Nu se pune problema ca nu as vrea sa va spun ceva despre Diablo3.

Si eu, la randul meu, sunt un fan al jocului si as vrea sa-l joc, dar in momentul de fata nu am nici o informatie certa despre el.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x