Friday, June 21, 2024

Cele mai economice masini

Must Read

CNN si Edmunds au realizat un studiu in urma caruia au rezultat cele mai avantajoase masini, atat din punctul de vedere al pretului la cumparare cat si al carburantului consumat.

Pe piata se gasesc numeroase top-uri si liste cu automobile care consuma putin. Aceste liste sunt usor de realizat, insa nu sunt cu adevarat relevante.

De exemplu, cea mai economica masina de pe piata actuala este Honda Insight, dar vrei neaparat sa cumperi un coupe greu de condus care pe deasupra nici nu are spatii de depozitare? Pana la urma, probabil ai nevoie ca o masina sa faca mai mult decat sa te deplaseze dintr-un loc in altul. Poate ca vei dori sa transporti si alte persoane sau bagaje.

De asemenea ar fi recomandat ca masina in care vei conduce kilometri intregi, sa-ti ofere si un oarecare grad de confort.

- Advertisement -

Studiul realizat are ca rezultate masini selectate din 5 categorii care au rezultate deosebite la testele de consum, dar care sunt de asemenea si masini extraordinare din toate punctele de vedere. Nu are rost sa cumperi o masina care economiseste carburant dar care nu are si alte avantaje.

Am selectat cinci: o masina de lux, un sedan de familie, o masina sport, un SUV si o masina din clasa compacta. Pentru fiecare categorie au fost mentionate si doua alternative.

Nici una dintre masinile din top nu este hibrid. Asta pentru ca, datorita costurilor suplimentare, masinile hibrid nu sunt de o reala valoare, privind strict dintr-un punct de vedere economic. Dar am propus o alternativa hibrid la unele categorii pentru cei care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru un consum mai mic de carburant.

Unul din lucrurile usor de observat este ca Toyota este bine reprezentata in aceasta lista. Asta pentru ca Toyota face, in particular, doua lucruri foarte bine. Construiesc masini fiabile si economice. Intr-un clasament ca acesta, este natural ca Toyota sa se situeze in top.

Masina de lux
Mercedes-Benz E320 CDI

Consum: 9.9l/100KM – oras
7.6L/100KM – autostrada
Cost: 50,000$

Clasa E este intradevar un sedan de lux performant. In varianta diesel obtine un rezultat impresionant si la testele de consum. Din nefericire, din cauza legilor privitoare la mediu, diesel-ul E320 nu este disponibil peste tot in lume.

Alternative:
Audi A4
BMW Seria 3

Sedan de familie
Toyota Camry

Consum: 11.8L/100KM – oras
8.4L/100KM – autostrada
Cost: 20,000$

Pentru modelul din 2007, Toyota a realizat un design mai putin complex imbunatatind in schimb fiecare aspect legat de confort si performanta.

Alternative:
Honda Acord
Ford Fusion

Clasa Sport
Chevrolet Corvette

Consum: 15.4L/100KM – oras
10.0L/100KM – autostrada
Cost: 45,000$

Cand vine vorba de performanta, Corvette este foarte greu de intrecut. Daca mai iei in considerare si costurile, ramane fara concurenta. Consumul sau mic de carburant, mai ales pe autostrada surprinde orice cunoscator.

Alternative:
Mercedes-Benz CLK350
Mazda MX-5 Miata

SUV
Toyota Rav4
Consum: 11.8L/100KM – oras
7.8L/100KM – autostrada
Cost:22,000$

Cu noua varianta V6, Rav4 este surprinzator de rapid. Dar motorul cu 4 cilindri care are acest rezultat in ceea ce priveste consumul, este mai mult decat potrivit pentru aceasta sarcina.

Alternative:
Honda CR-V
Chevrolet Equinox/Pontiac Torrent

Hibrid:
Lexus RX400h

Clasa Compacta
Toyota Corolla

Consum: 7.3 l/100KM – oras
5.7 l/100KM – autostrada
Cost: 15,000$

O Camry mai mica si mai ieftina cu un consum si mai mic. Are de asemenea rezultate bune la testele de siguranta.

Alternative:
Honda Civic
Volkswagen Jetta TDI

Hibrid:
Toyota Prius
Honda Civic Hybrid

StiriAuto.ro, 26 apr 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

50 cursuri & tutoriale de investiții la bursă și antreprenoriat

Vrei să faci bani și nu știi cum? Înscrie-te pe MaiorArmy.ro în prima armată de investitori la bursă din România și...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x