Thursday, February 2, 2023

Mozilla lanseaza un update pentru Firefox

Must Read

Mozilla a lansat joi un update la browserul sau Firefox, care remediaza mai multe deficiente de securitate si, asa cum era de asteptat, adauga suport pentru sistemele Mac cu procesoare Intel.

Cea mai serioasa dintre deficientele din Firefox ii poate permite unui atacator de la distanta sa preia controlul asupra unui computer vulnerabil, conform site-ului Burning Edge, care urmareste dezvoltarea browserului open-source.

Vulnerabilitatile sunt remediate in versiunea 1.5.0.2, care a fost lansata joi. Aceasta va fi livrata automat utilizatorilor de Firefox 1.5 in urmatoarele doua zile, a anuntat Mozilla.

“Consideram acest update ca fiind unul critic si ii sfatuim insistent pe toti utilizatorii sa-si faca update-ul cat de curand posibil”, a declarat Mike Schroepfer, vicepresedinte la Mozilla.

- Advertisement -

“Aceasta este una dintre cele mai stabile versiuni pe care le-am lansat si manevreaza proactiv o serie de probleme de securitate, performanta si stabilitate pe care le-am identificat utilizand cele mai noi instrumente si metode”, a adaugat el.

Mozilla le recomanda si utilizatorilor Firefox 1.0 sa-si actualizeze browserul la cea mai recenta versiune. Versiunea Firefox 1.5, lansata in luna noiembrie a anului trecut, contine un mecanism de update automat pentru a ajuta utilizatorii sa fie in permanenta cu update-urile la zi.

Informatiile specifice despre vulnerabilitatile din Firefox nu au fost disponibile joi, dar vor fi publicate in curand, conform anuntului unui reprezentant al Mozilla.

In plus fata de remedierea deficientelor de securitate, update-ul Firefox include si o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste stabilitatea si suport nativ pentru sistemele Macintosh ale Apple Computer cu procesoare Intel.

Chip Online, Lucian Bitai, 17 apr 2006

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This