Saturday, April 20, 2024

Un an de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea

Must Read

Intreaga lume comemoreaza duminica un an de la moartea Papei Ioan Paul al-II-lea, primul papa polonez din istorie. Mii de pelerini participa la Vatican la slujbele speciale, in memoria fostului papa.

Pe 2 aprilie 2005 la ora 21.37 se stingea Papa Ioan Paul al II-lea, dupa 26 de ani de pontificat.

La un an dupa decesul Papei Ioan Paul al II-lea, duminica dimineata, presedintele italian Carlo Azeglio Ciampi si sotia sa s-au rugat la mormantul fostului Papa de la Bazilica Sfantul Petru din Vatican. Ei au venit la mormant dimineata devreme cand bazilica era inca inchisa.

La Vatican vor avea loc duminica manifestari de comemorare. La ora locala 20:30, va incepe Marea Veghe de rugaciune, cand mii de pelerini din intreaga lume vor incerca sa retraiasca momentul in care Ioan Paul al II-lea era chemat la Dumnezeu. Vor fi citite texte din magisterul Pontifului, va fi recitata Rugaciunea Rozariului.

- Advertisement -

La comemorari va participa succesorul fostului Papa, Benedict al XVI-lea care se va adresa credinciosilor de la fereastra biroului sau, exact la ora 21:37, clipa mortii Papei Ioan Paul al II-lea.

Karol Wojtyla, primul Papa de origine slava si-a inceput pontificatul la 16 octombrie 1978. A luptat pentru instaurarea democratiei in Polonia natala si in estul Europei dominat de comunism. A strabatut intreaga lume in cele 104 vizite internationale, chiar daca boala Parkinson, de care suferea, ii crea probleme de mobilitate. In anul 1999 a vizitat si Romania.

Ioan Paul al II-lea a fost inmormantat in Bazilica San Pietro. La funeralii au asistat sute de mii de oameni, inclusiv 200 de lideri din diferite tari. A fost mormantul cel mai vizitat in ultimul an. Milioane de pelerini si turisti au venit sa vada locul de veci pontifical.

Imediat dupa decesul lui Ioan Paul al II-lea, credinciosii au cerut beatificarea sa. Cu o zi inainte de implinirea unui an de la moartea Papei, Comisia Rogatorie a incheiat, la Cracovia, faza diecezana, iar documentele vor fi trimise la Roma unde va continua procedura pentru canonizare.

HotNews.ro, C.N.A., 02 apr 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x