Tuesday, February 27, 2024

Zone afectate de inundatii

Must Read

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a anuntat, luni, ca inundatiile au continuat sa afecteze, in ultimele 24 de ore, mai multe regiuni ale tarii. Echipe de specialisti actioneaza, in prezent, pentru limitarea efectelor acestora si pentru prevenirea revarsarii apelor.

In judetul Alba sunt inundate, de raul Mures si afluentii acestuia, localitatile Radesti, Salistea, Blandiana si Sibot.

In judetul Braila, exista un exces de umiditate pe aproximativ 500 ha, in digul Noianul-Chiscani.

Pentru evitarea formarii de valuri de mari dimensiuni, Capitania Zonala Galati a emis un aviz pentru micsorarea vitezei de mars a navelor. In localitatea Bertestii de Jos sunt inundate cinci gospodarii si 30 m din drumul comunal.

- Advertisement -

In judetul Botosani, ca urmare a topirii zapezii si ploilor din ultima perioada mai sunt afectate urmatoarele localitati: orasul Darabani, sat Teioasa – 20 ha pasuni si fanete si 40 ha teren arabil, orasul Darabani, sat Bajura – 20 ha teren arabil, comuna Mileanca – 40 ha pasuni si fanete, comuna Lunca – 100 ha pasuni si fanete, comuna Blandesti – 100 ha pasuni si fanete, comuna Vlasinesti – 50

ha pasuni si fanete, comuna Hudesti – 20 ha pasuni si fanete. D.C. 40, la km 3, intre localitatile Lunca si Zlatunoaia, este avariat pe o portiune de cca. 50 de metri, ca urmare a ploilor si se circula cu dificultate.

In judetul Constanta, localitatea Oltina au fost afectate zece gospodarii.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Constanta a achizitionat saci care pot fi utilizati pentru continuarea lucrarilor de consolidare si inaltare a digurilor. Se preconizeaza ca limitele maxime probabile ale cotelor Dunarii sa fie atinse in perioada 09-10 aprilie.

In judetul Covasna, debitele sunt in scadere pe cursul superior si inferior al raului Olt, inregistrandu-se insa o usoara crestere, dar fara pericol, pe Raul Negru, la Chichis.

In judetul Galati, au fost inundate patru gospodarii din cartierul Barbosi, amplasate in albia majora, chiar pe malul Siretului.

In zona benzilor transportoare apartinand Santierului Naval Galati au fost inundate curtile a 16 gospodarii cu folosinta temporara, aflate pe malul raului Siret, in zona inundabila a acestuia.

Pentru monitorizarea evolutiei situatiei au fost mentinute masurile dispuse privind asigurarea legaturilor operative, constituirea permanentei la sediile primariilor din localitatile aflate in zonele de risc si mentinerea a trei ofiteri in zona Santierului Naval Galati si in zona podului C.F. Barbosi.

Au fost luate masuri pentru aprovizionarea cu apa potabila a cetatenilor din unele zone ale cartierului Barbosi.

Pe raurile Ialomita si Prahova cotele se situeaza sub nivelurile periculoase. Sunt monitorizate evolutiile cotelor bratului Borcea. A fost consolidat si suprainaltat digul in zona Parcul Trandafirilor din municipiul Fetesti.

In judetul Maramures sunt afectate de inundatii localitatile Lapus, Bistra, Copalnic, Dumbravita si Targu Frumos.

In judetul Tulcea, in comuna Smardan sunt inundate 25 case si 393 ha teren arabil, in comuna I.C. Bratianu trei gospodarii, in comuna Ceatalchioi, sat Patlageanca 12 gospodarii si in comuna Jijila 473 ha teren arabil.

In portiunea situata la mila marina 42 nivelul apei este aproape de drumul de acces, in aval de comunele Nufaru si Bestepe digurile de protectie au fost rupte, inundand portiuni de teren.

HotNews.ro, D.M., 03 apr 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un scriitor din Deva spune că a fost reclamat de vecini că are „prea multe cărți în casă”

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x