Saturday, May 25, 2024

Adrian Nastase a primit mita un miliard de lei

Must Read

Fostul consilierul guvernamental, Fanel Pavalache a facut o plangere la Parchetul National Anticoruptie in care il acuza pe Adrian Nastase ca a primit drept mita un milliard de lei vechi. Pavalache sustine ca a dus o geanta de bani drept mita, in biroul lui Adrian Nastase de la Camera Deputatilor, pentru un post in guvern.

De asemenea, Pavalache sustine ca i-ar fi dat lui Nastase tablouri, statuete si obiecte toate de colectie. Postul Realitatea TV a intrat in posesia declaratiei pe care Pavalache a depus-o la DNA.

“Subsemnatul Fanel Pavalache, detinut in Penitenciarul Rahova, va aduc la cunostinta ca detin informatii cu privire la infractiuni de inalta coruptie comise de fosta conducere a PSD, de alti demnitari si de fostul prim-ministru”.

Intermediarul dintre Adrian Nastase si Pavalache ar fi fost Serban Mihailescu, reiese din declaratie.

- Advertisement -

“Serban Mihailescu mi-a spus ca vrea banii cash si in lei. Am schimbat valuta ce o aveam pana la un miliard de lei, suma expres ceruta de Serban Mihailescu ca fiind pretul protectiei politice si garantia numirii in guvern intr-o functie importanta.(….)

Aproximativ in luna septembrie 2000, am pus banii intr-o geanta de voiaj si impreuna cu soferul meu, Zamfir Cristian, m-am deplasat cu masina uneia din firmele din Bucuresti la biroul lui Adrian Nastase de la Camera Deputatilor. Aici ma astepta Serban Mihailescu caruia i-am dat geanta cu bani…”

Dupa ce a depus sesizarea, Pavalche a solicitat procurorilor sa-l introduca intr-un program de aparare al martorilor.

Fostul premier Adrian Nastase nu a dorit sa comenteze acuzatiile pe care i le aduce Pavalache. La randul sau, Serban Mihailescu a negat acuzatiile sustinand ca este o incercare de razbunare din partea fostului consilier.

“Din arest, Pavalache a trimis numeroase scrisori si semnale prin care ne solicita sprijinul pentru rezolvarea favorabila a situatiei sale penale, mizand pe relatia noastra politica cu ministrul Justitiei. Dar normal, nici atunci si nici in alte cazuri, nu am incercat sa influentam magistratii”, a explicat Mihailescu pentru Realitatea TV.

HotNews.ro, 26 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x