Thursday, March 28, 2024

Castelul lui Dracula retrocedat familiei de Habsburg

Must Read

Castelul Bran, fortareata unde pe vremuri a fost intemnitat Vlad Tepes (sursa de inspiratie pentru mitul Dracula) a fost retrocedat vineri lui Dominic de Habsburg. Acesta este fiul principesei Ileana de Romania si proprietar de drept al castelului.

Conform acordului de administrare semnat de catre ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu si Dominic de Habsburg, castelul va ramine muzeu cel putin trei ani.

Dupa acest interval de timp, autoritatile urmeaza sa negocieze cu familia de Habsburg fie sa cumpere fortareata, fie o formula prin care Castelul Bran sa ramana in continuare deschis publicului. Pe linga cladirea propriu-zisa proprietarului i-au fost restituite si 12 hectare de pamint.

Supranumit Castelul lui Dracula in urma asocierii cu numele lui Vlad Tepes care, conform legendelor locale ar fi locuit sau ar fi fost inchis aici, Castelul Bran a fost confiscat de regimul comunist in 1948.

- Advertisement -

Retrocedarea sa este privita ca o dovada a stabilitatii politice din Romania si a dorintei autoritatilor de a respecta domnia legii, in conditiile in care tara noastra isi propune sa adere la Uniunea Europeana anul viitor.

Castelul s-a aflat in proprietatea Familiei Regale incepind din 1920, urmare a unui act de donatie al municipalitatii Brasov catre Regina Maria. Orasul isi manifesta astfel gratitudinea pentru curajul si eforturile Reginei in vremea primului razboi mondial, in urma caruia Transilvania a intrat in componenta Romaniei.

Regina Maria l-a lasat mostenire prin testament Principesei Ileana, al carei fiu, Dominic de Habsburg, a copilarit aici pina la virsta de 10 ani.

HotNews.ro, M.C., 26 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x