Tuesday, June 25, 2024

Internet gratis, sub cerul liber

Must Read

Invazie de laptop-uri in Piata Unirii din Timisoara, cunoscuta si drept centrul vechi al urbei de pe Bega. Cum vara si-a intrat in drepturi depline, au aparut zeci de terase care atrag clinetii ca un magnet.

Pe una dintre cladirile istorice din piata a fost montata o antena de internet wiereless care face fericiti multi timisoreni. Net-ul e gratis, merge chiar foarte bine, iar navigatul la o cafea sau la o bere rece nu dauneaza sanatatii.

Cu mic cu mare, timisorenii posesori de computere “la purtator” au luat cu asalt Piata Unirii. Unii chiar isi fac treaba pe-aici, fara a mai fi nevoiti sa treaca pe la birou. Ideea cu wiereless-ul, adica Internet fara cablu, este revendicata de viceprimarul Timisoarei, Adrian Orza, cel supranumit IT-istul primariei.

“Proiectul este vechi de un an, dar s-a materializat intr-un final. Am facut acest lucru si la sugestia timisorenilor, dar ne-am gandit si la turistii straini care vin in Timisoara”, spune vicele Orza.

- Advertisement -

Timisorenilor le place. Zic ca e comod sa stea la un pahar de bere si sa navigheze pe Net, iar mandrii cum sunt banatenii, nu uita nici in ruptul capului sa spuna ca Timisoara este primul oras din Romania care are un asemenea sistem.

Unii fac chiar comparatia cu celebrul Central Park din New York , unde se intampla cam acelasi lucru. “Am auzit si eu ca e Net in Piata Unirii si am venit sa vad cum merge. Ce sa zic? Mi se pare o chestie buna… Nici nu ma mai duc la birou”, zice Octavian Preda, timisorean cu laptop in geanta. Intre cei cu computere portabile e un fel de concurs.

Cine are cel mai tare si mai nou computer e vazut cu ochi buni, iar cei ce au un laptop simplu, fara figuri, trec in linia a doua. Invidiosi sunt cei care n-au posibilitatea sa isi cumpere un astfel de computer. Se uita cas la comesenii care scot pe masa “scula” si se dau pe Net.

Gandul, 20 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x