Thursday, March 30, 2023

Peste 10.000 de romani au conturi bancare in strainatate

Must Read

Peste 10.000 de romani au conturi in bancile din strainatate si platesc taxe si comisioane bancare mult mai reduse decat in Romania, potrivit unor surse din mediul bancar. Cel mai mare avantaj al detinatorului de cont bancar strain este ca isi poate plasa banii la dobanzi mai bune.

Dobanzile la creditele acordate de bancile straine sunt de circa 2-3% pe an, comparativ cu circa 10-14 la suta pe an, cat sunt in Romania. Chiar daca tara noastra nu face parte oficial din Uniunea Europeana, romanii pot oricand sa-si deschida un cont in bancile straine.

Avantajul este acela ca, in timp, clientul roman isi dezvolta un istoric cu banca, extrem de necesar in momentul in care va solicita acesteia un imprumut.

E drept, nu toate bancile autorizeaza deschiderea unui cont de catre “outsideri”, dar majoritatea institutiilor financiare europene permit fara rezerve constituirea de conturi curente si accesul la imprumuturi, dupa cateva luni in care clientul a dovedit onestitate in relatiile cu banca.

- Advertisement -

Este destul de simplu sa devii clientul unei banci straine. Cei interesati vor alege mai intai banca de pe internet, avand posibilitatea sa se orienteze fie catre o banca ce are deja filiale in tara, fie catre o banca nereprezentata inca in Romania.

Pentru a discuta pe marginea unui caz concret, am selectat, de pilda, o banca elvetiana de renume, UBS. Adresa postala sau cea a casutei electronice se gaseste pe internet – www.ubs.ch . Pentru a te adresa bancii, exista doua posibilitati: fie, in scris, pe adresa postala Zurich: Bahnhofstr. 45, P.O.

Box, CH-8098, +41-44-234 11 11, fie pe pagina de internet. Banca va trimite la adresa indicata intreaga documentatie care trebuie completata, dupa care aceasta va fi returnata bancii.

Gandul, 02 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Cum putem investi în inteligența artificială?

Din când în când, în lume apare o invenție care schimbă un întreg sector, sau chiar întreaga lume, într-o...
- Advertisement -

More Articles Like This