Friday, March 29, 2024

Satele fara acces la telefonie vor beneficia de inca 80 de telecentre

Must Read

Orange si Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) au inaugurat marti un nou telecentru in satul Moieciu de Sus, judetul Brasov, actiune care face parte din programul national de instalare a telecentrelor in satele fara acces sau cu acces redus la servicii de telefonie, initiat de ANRC in 2004, informeaza un comunicat al autoritatii.

Pana in prezent au fost deja instalate 28 de telecentre si vor mai fi instalate 80 pana la sfarsitul anului. In medie, costul instalarii si mentinerii in functiune timp de trei ani a fiecarui telecentru este de circa 10.000 Euro.

Moieciu de Sus este cea de-a 6-a localitate din cadrul proiectului in care Orange implementeaza solutii de comunicatii. In aceasta luna Orange urmeaza sa deschida inca doua telecentre, in localitatea Fantanele din judetul Dambovita, respectiv in localitatea Serghis din judetul Bihor, iar pana la sfarsitul anului va da in folosinta telecentre in alte 8 localitati din tara.

In medie, costul instalarii si mentinerii in functiune timp de trei ani a fiecarui telecentru, asa cum a fost stabilit in urma licitatiilor organizate pana in prezent, este de aproximativ 10.000 Euro.

- Advertisement -

Costul pentru fiecare localitate este diferit in functie de tehnologia utilizata si de distanta fata de ultimul punct al retelei furnizorului desemnat si este acoperit de ANRC din fondul de serviciu universal.

Telecentrul de la Moieciu este dotat cu doua telefoane, fax multifunctional si doua calculatoare performante conectate la internet.

Astfel, peste 5000 locuitori din Moieciu si localitatile invecinate vor putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, vor putea apela numarul de urgenta – 112 si vor avea acces la internet si fax.

“ANRC a initiat, inca din 2004, proiectul national de instalare de telecentre prin care, in colaborare cu industria de comunicatii si autoritatile locale, a organizat licitatii pentru instalarea de telecentre in 208 localitati.

In satele mai mici care inca nu au acces la servicii de comunicatii, ANRC va incepe anul acesta instalarea telefoanelor publice cu plata”, a declarat Dan Cristian Georgescu, presedinte ANRC.

Orange este lider de piata in Romania cu 7,1 milioane de clienti si este parte a Grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, fiind prezenta in 17 tari. La sfarsitul anului 2005, Orange Romania a avut o cifra de afaceri de 870 milioane euro si 6,8 milioane de clienti, iar reteaua de magazine cuprinde 28 de locatii in tara.

HotNews.ro, A.V., 23 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x