Thursday, March 28, 2024

Si procurorii vor putea asculta telefoanele

Must Read

Potrivit modificarilor Codului de procedura penala, adoptate ieri de deputatii din Comisia juridica, interceptarea si inregistrarea convorbirilor se face de procuror sau de lucratori din cadrul politiei judiciare prin mijloacele tehnice ale Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pana acum, interceptarea convorbirilor telefonice era asigurata de o unitate speciala a SRI, cu mandat din partea unui judecator. Dupa modificarile aduse Codului de procedura penala, a fost mentinuta prevederea referitoare la necesitatea unui mandat de la judecator.

De asemenea, pot fi interceptate comunicarile efectuate prin internet sau prin alt mijloc electronic de comunicare.

De asemenea, inregistrarile se pot face prin intermediul unei persoane care sa aiba asupra sa, de exemplu, microfoane ori camere video.

- Advertisement -

“Va dau eu niste calificative de nu le puteti duce”

Nu toti deputatii, in special cei ai opozitiei, au fost insa de acord cu propunerile ministrului justitiei. “Contrele” intre acestia si Monica Macovei au dus, in unele cazuri, la schimburi de replici nu tocmai academice.

Evenimentul Zilei, 12 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x