Thursday, March 28, 2024

A aparut urmasul teroristului al-Zarqawi

Must Read

Armata americana a difuzat, joi, fotografia unui barbat prezentat drept succesorul liderului al-Qaida in Irak, Abu Musab al-Zarqawi, ucis intr-un raid aerian in 7 iunie, la nord de Bagdad. Barbatul s-ar numi Abu Ayub al-Masri, cunoscut ca seicul Abu Hamza al-Muhajir, scriu agentiile internationale de presa.

Fotografia a fost prezentata jurnalistilor de la Bagdad de catre purtatorul de cuvant al armatei americane din Irak, generalul William Caldwell. Imaginea infatiseaza chipul destul de tanar al unui barbat cu mustata, barba si un turban traditional in regiune.

In 13 iunie, reteaua al-Qaida in Irak a anuntat, intr-un comunicat, ca, Consiliul consultativ al organizatiei, l-a desemnat pe seicul Abu Hamza al-Muhajir ca successor in functie lui al-Zarqawi.

“Abu Hamza al-Muhajir este un frate care are experienta jihadului, dar este si un savant pe care Dumnezeu il va ajuta sa continue ceea ce a inceput seicul Abu-Mussab”, scrie un comunicat publicat pe pagina de Internet a gruparii.

- Advertisement -

Potrivit armatei americane, al-Muhajir, de nationalitate egipteana, este unul dintre cei care au fondat aripa al-Qaida din Irak, unde a creat o celula la inceputul anului 2003. El este, in acelasi timp, “unul dintre ultimii colaboratori ai lui al-Zarqawi” ramasi in viata.

Se crede ca al-Muhajir l-ar fi intalnit pe al-Zarqawi intr-o tabara de antrenament din Afganistan, la inceputul anului 2000.

HotNews.ro, C.N.A., 15 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x