Tuesday, March 19, 2024

Al Qaida anunta uciderea a 4 diplomati rusi

Must Read

Cei patru diplomati rusi care erau tinuti ostatici in Irak au fost ucisi. Aripa Al-Qaida a publicat pe un site de Internet o inregistrare video cu asasinarea a trei dintre reprezentantii Moscovei.

Imaginile care nu au fost preluate de agentiile de presa internationale, prezinta decapitarea a doi dintre rusi si impuscarea altuia. Scena uciderii celui de-al patrulea diplomat al Kremlinului in Irak nu a fost data publicitatii. Imaginile poarta logoul Al Qaida. Pe situl de Internet mai apar si cateva fotografii ale celor 4 rusi inainte de a fi executati.

De asemenea, imaginile cu asasinatele sunt insotite si de o declaratie in care se spune ca voia lui Dumnezeu a fost aplicata diplomatilor rusi drept razbunare pentru tortura si crimele comise de catre guvernul rus asupra musulmanilor ceceni.

Gruparea islamista i-a capturat pe cei patru diplomati rusi intr-o ambuscada produsa la 3 iunie, la Bagdad. Operatiunea s-a soldat si cu moartea unui angajat al Ambasadei Federatiei Ruse in Irak. Aripa Al Qaida din Irak a cerut Rusiei, in schimbul eliberarii ostaticilor, sa paraseasca Cecenia, dar Moscova nu a dat curs acestei somatii.

- Advertisement -

Rusia incearca sa verifice informatiile privind executarea celor patru cetateni rusi in Irak, revendicata, intr-un comunicat publicat pe Internet, de o grupare apropiata de al-Qaida, a anuntat duminica purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, citat de AFP.

“Ministerul de Externe verifica veridicitatea informatiilor, folosind toate posibilitatile pe care le are la dispozitie”, a precizat Mihail Kaminin, citat de agentia Interfax.

Consiliul consultativ al mujahedinilor, dominat de organizatia irakiana a retelei al-Qaida, a afirmat duminica, intr-un comunicat publicat pe un site Internet si insotit de fotografii, ca a executat patru ostatici rusi retinuti in Irak.

“Prezentam punerea in aplicare a legii lui Allah impotriva diplomatilor rusi”, declara grupul, intr-un comunicat a carui autenticitate nu a putut fi stabilita.

HotNews.ro, 26 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x