Wednesday, February 28, 2024

Allianz va disponibiliza peste 7000 de angajati

Must Read

Cel mai mare asigurator din Europa, Allianz AG, a anuntat joi ca intentioneaza sa disponibilizeze aproximativ 7.480 de angajati din cadrul diviziei de asigurari din Germania (ADAG) precum si din cadrul subsidiarei bancare Dresdner Bank, informeaza Bloomberg.

Actiunea este parte a unui plan de restructurare care vizeaza majorarea profitului companiei. Noile masuri vor fi implementate pana in 2008.

In cadrul diviziei germane de asigurari, Allianz Deutschland AG (ADAG), conducerea grupului a anuntat ca va renunta la 5000 de angajati, majoritatea disponibilizarilor fiind urmare a reducerii numarului de centre administrative de la 21 la 10. Grupul german de asigurari intentioneaza de asemenea sa disponibilizeze alti 2.480 de angajati din cadrul subsidiarei bancare Dresdner Bank.

“Noile masuri vor fi implementate pana in anul 2008, iar impactul acestor masuri de restructurare a fost luat in considerare la estimarea rezultatelor pentru perioada 2006-2008”, a declarat Michael Diekmann, directorul general al Allianz.

- Advertisement -

Directorul Allianz a precizat ca masurile sunt inevitabile dar a promis ca nu vor avea loc disponibilizari fortate pana la sfarsitul anului viitor.

Intr-un interviu postat pe site-ul companiei, Michael Diekmann explica motivele acestor restructurari:

“Din nefericire, masurile anuntate astazi sunt absolut necesare: in ultimii ani in Germania, in special pe segmentul de asigurari, am pierdut continuu clienti si in mod automat cota de piata. Nu putem sa nu luam nici o atitudine in acest sens. Prin masurile anuntate astazi, nu cautam numai sa reducem costurile.

Vrem sa ne imbunatatim competitivitatea si sa oferim clientilor nostri servicii mai bune si o eficientizare a operationalitatii”, a spus Diekmann.

Potrivit Reuters, grupul german cu sediul la Munchen care detine acum aproximativ 31.000 de angajati full-time in cadrul diviziei de asigurari din Germania, estimeaza ca disponibilizarile de personal vor genera reduceri de costuri de circa 500-600 milioane euro incepand cu anul 2008, dar si costuri asociate restructurarilor de circa 500 milioane euro.

Cat priveste disponibilizarile din cadrul Dresdner Bank, Allianz estimeaza ca va obtine sinergii de 600 milioane euro pana in 2008 dar va avea costuri aferente restructurarii de circa 400 milioane euro, mai arata Reuters.

In luna noiembrie a anului 2005, Financial Times anunta ca grupul Allianz intentioneaza sa disponibilizeze in urmatorii trei ani circa 11.000 de angajati, majoritatea din Germania.

Directorul de Relatii Publice al Allianz-Tiriac Asigurari, Marius Onofrei, declara atunci pentru Hotnews.ro ca acest val de concedieri nu va atinge subsidiara Allianz din Romania si ca este “oarecum normal ca aceste restructurari sa aiba loc pe pietele stabile, saturate din Europa Occidentala, unde cresterea economica sau a sectorului de asigurari este extrem de mica”.

In Romania, grupul Allianz este prezent din luna august a anului 2000 cand a cumparat 51% din actiunile companiei Asigurari “Ion Tiriac” (ASIT), dupa tranzactie noua entitate luandu-si denumirea de Allianz-Tiriac Asigurari.

Anul trecut, Allianz-Tiriac a realizat un profit net de peste 36 milioane lei, ramanand liderul pietei asigurarilor din Romania, cu o cota de piata situata in jurul a 20 de procente.

HotNews.ro, A.V., 22 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un scriitor din Deva spune că a fost reclamat de vecini că are „prea multe cărți în casă”

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x