Wednesday, May 22, 2024

Complexul Amfiteatru, gata de vanzarea pe nimic

Must Read

Complexul Panoramic-Amfiteatru-Belvedere din Olimp, ansamblu emblematic pentru litoralul autohton pana acum cativa ani, va fi oferit la privatizare unui investitor strategic, cel mai probabil in acest an.

Statul nu a investit, ani buni, niciun ban in modernizarea acestora, situatie care a dus la o degradare greu de imaginat acum zece ani.
Analistii apreciaza ca statul a pierdut, in nici patru ani, peste 2 milioane de euro, la cat se ridica acum valoarea datoriilor bugetare si a celor catre banci si diversi alti creditori.

Ar fi nevoie de 25 milioane de euro
Necesarul de investitii pentru cele trei hoteluri unde cu greu puteai sa rezervi bilete, acum zece ani, a fost estimat de fosta conducere la peste 25 de milioane de euro. Numai ca statul nu are de gand sa investeasca nimic in aceste active, dupa cele cateva miliarde cheltuite in acest an pentru a mentine cat de cat pe linia de plutire cele trei hoteluri.

“Referitor la actuala situatie a complexului Panoramic-Amfiteatru-Belvedere, mentionam ca nu au fost facute investitii si nici nu sunt prevazute in viitor, deoarece se urmareste privatizarea acestui complex hotelier prin atragerea de investitori romani si straini cu un real potential financiar si care sa prezinte garantii in realizarea de investitii in perioada postprivatizare”, ne-a declarat

- Advertisement -

directorul general al Administratiei Patrimoniului si Protocolului de Stat (RAAPPS), Cristian Vaicu.

Trebuie mentionat ca, potrivit unor surse autorizate care au dorit sa-si pastreze anonimatul, intr-o luna vor fi definitivate atat evaluarea activelor, cat si studiul de fezabilitate, pentru privatizarea acestora.

Aceleasi surse spun ca datoriile societatii Olimp Estival 2002, care administreaza hotelurile amintite plus hotelul Neptun, catre diversi creditori au ajuns la 70 de miliarde de lei vechi, din care 20 de miliarde au fost imprumutati pentru activitatea curenta, adica pentru a putea functiona, la clasificarea de doua stele la care se afla acum.

Adevarul, 15 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

IPO-ul Premier Energy s-a încheiat cu succes, la prețul de 19,5 lei/acțiune

• La 1.000 de acţiuni subscrise, un investitor de retail va primi 125 de titluri • Data estimată pentru listarea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x