Thursday, November 30, 2023

O treime din europeni habar nu au sa foloseasca computerul

Must Read

Peste o treime din populatia Uniunii Europene nu are cunostinte de baza in domeniul informaticii, arata un studiu pentru anul 2005, al Biroului de Statistica al Uniunii Europene (UE), Eurostat.

In medie, 37% din populatia UE, cu varste intre 16 si 74 de ani, nu are nici un fel de cunostinte de baza in domeniul informaticii.

Procentul femeilor care nu stiu sa foloseasca calculatorul este de 39 %, cu cinci puncte mai mare decat cel al barbatilor.

Nivelul de cunostinte in domeniul informaticii depinde de educatie si de varsta.

- Advertisement -

In mai multe state europene, datele statistice arata ca jumatate din populatie nu are cunostinte de baza pentru a utiliza computerul. Astfel in Grecia 65% din populatia tarii nu are astfel de cunostinte, in Italia 59%, in Ungaria 57%, in Cipru si Portugalia- 54%, in Lituania – 53%.

In Marea Britanie, un sfert din populatie nu stie sa foloseasca computerul dar, procentele sunt insa mai mici in Danemarca -10%, in Suedia- 11%, Luxemburg- 20%, Gemania- 21%.

Cele mai multe persoane care nu au cunostinte de informatica sunt cele in varsta. Astfel, in medie, 65% din locuitorii UE care au intre 55 si 74 de ani nu au nicio cunostinta despre informatica.

In schimb, in grupa de varsta 25-54 de ani, doar 29% din cetatenii UE nu au cunostinte informatice, 17% au un nivel redus de cunostinte in domeniu, 29% au un nivel mediu iar 25% sunt avansati.

In grupa de varsta 16-24 de ani, in medie, doar 10% din cetatenii UE nu stiu sa foloseasca computerul. Procentul este mai ridicat in Ungaria-34%, Grecia- 32% si Italia- 28%.

Pe de alta parte, 40% din cetatenii UE care intra in acest grup de varsta, au un nivel ridicat de competenta in domeniul informaticii, procentele cele mai ridicate fiind in Slovenia, Luxemburg si Danemarca.

Sondajul Eurostat nu include Belgia, Cehia, Spania, Franta, Irlanda, Malta, Olanda si Finlanda.

HotNews.ro, C.N.A., 22 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Top cele mai cunoscute 70 de citate ale celebrului investitor Charlie Munger

Un investitor american remarcabil este Charlie Munger. Pe lângă faptul că este prieten și partener al guruului de investiții...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x